בן 4 חרד מהאסלהההההההה

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

17/07/2023 | 16:34 | מאת: אודי

שלום בני בן 4 פלוס. גמול מפיפי וחיתול כשנה. גן טרום טרום טרום חובה. התחלתי גמילה ללא החיתול.שבוע. סירב לשבת באסלה ועשה בתחתונים ובריצפה. לא צלח החזרתי חיתול. כל זה לפניי חודשיים. התחלתי השבוע, עודדתי וכו וכו עשה בתחתונים קצת והרמתי אותו לאסלה, פחד, כעס , רצה חיבוק. הצליח 4 פעמים לעשות באסלה רק עם חיבוק שלי . בגן קראו לי היום, אתמול, שלשום עשה קצת קקי בתחתונים ולא מוכן לעשות באסלה. בפעם ה1 הגעתי, ניקיתי אותו ועשה מעט באסלה. היום עשה במכנסיים, ילד זיהה צחק - גן רב גילאי. הגענו הביתה עשה בתחתונים וכעס עליי והרביץ לי כשאמרתי לו בו נעשה בשירותים. מה עושה? שולחת לגן? משאירה בבית? מחזור שני יהיה גן חדש, ילדים חדשים, וגם חבריםמהגן. חוששת כיהמקום זר לו ולא יעשה. איך עוזרת לו כן רגשי כנראה? פחד חרדה אמא אני מפחד

הי אודי, בנך בן 4 ואני מבינה שהוא גמול מפיפי אבל קקי הוא מסרב לעשות באסלה ומבקש להתפנות בחיתול. אם הבנתי נכון, אז לא נראה שיש כאן פחד מהאסלה שהרי פיפי הוא עושה בשירותים בלי בעיה. בנוסף, ילד שיכול להתאפק עד ששמים לו חיתול ואז להתפנות, הוא למעשה שולט בסוגרים ויכול להחליט איפה ומתי לעשות קקי. כלומר הוא יכול לבחור אם לעשות בחיתול או באסלה. אצל ילדים רבים חוסר שיתוף הפעולה עם הקקי הוא דרך ביטוי, זה שפה. ברוב המקרים בהם ילדים בגיל 4 נמצאים בתהליך גמילה ארוך ומתיש, ניתן לראות שיש עוד מקומות בהם הילד מתקשה לשתף פעולה – עקשנות רבה, בכיינות, קושי להתגמש ולזרום, משא ומתן על כל דבר, ילד שרוצה שהכל יהיה בדרכו, והוא מתוסכל כאשר דברים אינם קורים כפי שהוא רוצה, קשיים בשינה, בררנות באכילה ועוד. אם את מזהה אצל בנך חלק מהמאפיינים הנ"ל אז הקקי הוא חלק מתמונה רחבה יותר. המפתח לשינוי הוא להבין את ההתנהגות (למה הוא לא מוכן לעשות בשירותים) ולתרגם אותה לצורך הרחב יותר שהיא מבטאת. כאשר הילד יקבל מענה לצורך הרחב, זה ישליך באופן אוטומטי גם לגבי שיתוף הפעולה עם הקקי. מכיוון שאתם כבר מעל שנה בתהליך, וכל מה שניסיתם לא יצר התקדמות משמעותית, אני ממליצה לפנות לייעוץ. במקרים כאלה אין פתרון קסם שניתן לתת בעזרת עצה קצרה בפורום. זה דורש בירור יותר רחב - להבין יותר את האופי של הבן שלכם, ולבדוק אם התגובות שלכם (ההורים) מקדמות או מעכבות את תהליך הגמילה שלו ועוד... בהתאם לכך אוכל לתת לכם הדרכה רלוונטית, מעמיקה, ומותאמת אישית. חשוב לעזור לילד להתקדם ולהיות מותאם לכל בני גילו ולשלב ההתפתחותי שלו, כדי שלא ילעגו לו, כדי שתחושת הערך שלו לא תפגע, וכדי שלא תצטרכי להגיע לגן לנקות אותו. בברכה, איילת אפשטיין – מנחת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה מחיתולים. 052-8575311

18/07/2023 | 08:22 | מאת: היי

היי תודה על המענה אנחנו בתהליך קצר עם הקקי. השבוע וחצי הללו הפכו לגמילה משמעותית. אין חיתול יש תחתון ובורח בתחתון וגם בוחר בתחתון אך עשה בשבוע זה 4 פעמים באסלה עם חיבוק שלי. ילד מאד זורם וחכם ,יכול להיות שהעיניין טמון במעברים בין אמא לאבא? שינויים? גיליתי כי האבא שם לו חיתול לפיפי בלילה כשישן אצלו פעם ב14 יום ואולי זה בלבל אותו? ביקשתי מהאב שיהיה בקו ישר איתי. אם עשה באסלה ורצה חיבוק ואתמול בתחתונים אז מדוע זה ככה? חשבתי כשיראה שעשה ימשיך את אומר מפחד

הי אודי, ילדים נגמלים בו זמנית מפיפי ומקקי. לפעמים הם לא מצליחים להתקדם ולעשות בשירותים אחד מהם. לכן, למעשה, תהליך הגמילה של הבן שלך התחיל לפני שנה (לא לפני שבוע וחצי), והוא הצליח עם הפיפי וקצת נתקע עם הקקי. אני מבינה שאתם ההורים גרושים וזה מוסיף עוד מורכבות וקושי. כדי לתת לכם הדרכה רלוונטית שבאמת תעזור אני ממליצה על הדרכת הורים פרטנית. אתם מוזמנים להיות בקשר. בברכה, איילת אפשטיין - הדרכת הורים ויעוץ זוגי, יעוץ שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים