רגרסיה מגמילה מטיטלים

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

08/06/2023 | 11:30 | מאת: עירית

הנכדה שלי בת שנתיים וחצי . לפני כחודש נגמלה ביום מטיטולים אבל חלה רגרסיה בגלל בעיות התנהגותיות. פפי היא עשתה בשירותים אך לגבי צואה היא התאפקה ולא הייתה מוכנה לעשות. היא הגיע לעצירות קיצונית. כל פעם שהיה לה צורך החלה לצרוח ולבכות. מלית ברירה הוריה החזירו אותה חזרה לגמרי לטיטולים. מה מומלץ לעשות במקרה כזה ?

הי עירית, אני מבינה את ההתלבטות שלך ואני מניחה שבגלל שהגמילה מפיפי הצליחה כל כך יפה אז החזרת החיתול מבטלת את ההצלחה החשובה הזו. ילדה שגמולה מפיפי לא מומלץ להחזיר לגמרי את החיתול. אני חושבת שמכיוון שהיא בסך הכל חודש בתהליך הגמילה, ונראה שהיא למדה היטב לשלוט בצרכים שלה (גם לקקי היא מתאפקת) אז חבל להחזיר את החיתול. אני לא כל כך מבינה מה זה אומר שחלה רגרסיה בגלל בעיות התנהגות. לכן אני חושבת שכדאי להורים לקבל הדרכה ולעזור לה להתקדם בתהליך הגמילה ולא להתייאש כל כך מהר. אשמח לעזור. בברכה, איילת אפשטיין - יעוץ הורי וזוגי, יעוץ שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים