מפספס למעלה משנה פיפי

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

21/05/2023 | 11:12 | מאת: עדי

היי, הבן שלי ב 3 וארבע חודשים. לפני שנה וחודש התחלנו תהליך גמילה. מהרגע הראשון הוא לא פספס קקי בחיים. אך מההתחלה ועד עכשיו הוא מפספס פיפי לפחות פעמיים ביום בממוצע. יש תקופות עם יותר פספוסים ויש תקופות שפחות. יש ימים שהוא כל היום מפספס פיפי (4 פעמים +) ויש ימים שמפספס רק פעם אחת. לא התחלנו עוד גמילת לילה כי עוד ביום הוא לא מפסיק לפספס. בגן הוא מפספס טיפה פחות אבל גם שם כמעט כל יום יש פספוס. הפספוסים בין הבית לגן הם כמעט בלי שינוי והם באותו יחס. הוא מאוד מתבאס כשהוא מפספס, מרגיש לא בנוח, והוא פשוט נשאר עם זה. הרבה עפמים הוא אפילו לא רוצה להוריד את התחתון\מכנסיים. הגישה שלנו מאוד עדינה בנושא, אנחנו לא מתעצבנים כשהוא מפספס, הכל בנחת. האם מדובר בגמילה שלא הושלמה? האם להחזיר את החיתול? אודה לעזרה

הי עדי, ישנם מקרים בהם אני מציעה להחזיר את החיתול ולנסות שוב בהמשך. זה בדרך כלל כאשר הילד צעיר מדי וכנראה שלא היה מוכן מלכתחילה לגמילה, או כאשר הילד כלל לא משתף פעולה והוא לא בשל רגשית לתהליך הגמילה. זה כנראה לא המצב של בנך. הוא כבר גדול, ולמרות שהוא עושה פעמים רבות בבגדים, הרי שהוא גם משתמש בשירותים לקקי ובחלק מהפעמים גם לפיפי. לכן לא נראה לי שמתאים ולא הייתי ממליצה להחזיר לו את החיתול. המטרה בגמילה היא לחזק את הילד ואת תחושת המסוגלות והעצמאות שלו, והחזרת החיתול מעבירה מסר של אכזבה וחוסר הצלחה. אני מניחה שניסיתם דרכים שונות לעזור לו אבל משהו השתבש בדרך וצריך לבדוק איך ניתן להוציא אותו מהתקיעות הממושכת כך שיצליח להיות יבש כמו בני גילו. ברוב המקרים פספוסים בשלב הזה (ילד מעל גיל 3 שנמצא תקופה ארוכה בגמילה) מקורם בקושי התנהגותי ורגשי, ולכן מומלץ להיעזר בהדרכת הורים פרטנית. בברכה, איילת אפשטיין - יועצת גמילה מנחת הורים ויועצת זוגית 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים