רגרסיה בלילה בן 2.9

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

08/04/2023 | 23:50 | מאת: ספיר

בן 2.9 שנים. התחלנו גמילה לפני שנה בדיוק שהלכה מצויין. שלט היטב ביום ובלילה. לפני 9 חודשים נולדה אחות, סביב הלידה לא היה שינוי בנושא היציאות. מזה 4-3 חודשים מפספס רק בלילה באופן קבוע. אם אנחנו מעירים בלילה לשירותים אז באמת לא מפספס מעבר, אבל לפעמים גם שעתיים אחרי שנרדם עושה במיטה עוד לפני שאנחנו מספיקים לקחת. לא עושים עיניין סביב ההרטבה, מחליפים בשקט מנשקים,לא מראים כעס או אכזבה. לא היה שינוי עם הצוות בגן. אשמח לעזרה כיצד להמשיך להתנהל ואיך להתקדם עם הנושא. בהתחלה חשבנו אולי בגלל מזג אוויר שהשתנה אבל גם בימים חמים עושה בלילה.. תודה רבה

הי ספיר, ילדים רבים חווים רגרסיה לאחר הצטרפות של אח חדש, שזה מצב שגרם לטלטלה בחיי הילד ודורש הסתגלות מחודשת. הילד נמצא בעומס רגשי שאותו הוא משחרר בעת השינה, ועם השחרור משתחררים גם הסוגרים. חשוב לדעת שההרטבה אינה בשליטת הילד ולכן, המשיכו לנהוג כפי שאתם נוהגים – החליפו בזריזות את הסדינים ונקו אותו בלי לעשות מזה עניין, ובלי להביע כעס ואכזבה. אם אתם מעירים אותו להתפנות פעם אחת בלילה וזה גורם לו לקום יבש אז נראה לי שאתם יכולים להמשיך. אך חשוב לדעת שזה חוסך את הכביסות וההתעסקות עם בגדים ומצעים רטובים באמצע הלילה (וזה בהחלט חשוב בפני עצמו), אך לא בהכרח תורם ללמידה של התאפקות והחזקת הסוגרים. אפשר לשוחח איתו (שיחה חד פעמים. לא לחזור על הדברים שוב ושוב) ולומר לו: לפעמים כשאתה ישן הפיפי יוצא לך בלי שאתה שם לב. אבל למרות זאת, אפילו שאתה ישן, תנסה להרגיש אם יש לך פיפי, ולהתעורר וללכת לשירותים או לקרוא לנו. המטרה בשיחה היא לעורר את המודעות של הילד לכך שהוא מסוגל לפתח את היכולת לקום בלילה כשיש לו פיפי או להתאפק עד הבוקר. הכי חשוב לדעת שגמילת לילה איננה בשליטת ההורים, ומבחינה סטטיסטית 25% מהילדים עד גיל 4 עדיין מרטיבים. מכיוון שהוא מאוד צעיר ההמלצה היא בדרך כלל לתת לגוף להבשיל עד שהוא יצליח להתאפק בלילה. לכן, אני ממליצה לכם להיות סבלניים עד שהוא יצליח שוב לקום יבש בבוקר. יש מקרים שאני אפילו ממליצה להחזיר את החיתול בלילה (בלבד) ולהוריד בעוד כמה חודשים. ועד אז, חזקו את תחושת הערך שלו, תנו לו להרגיש בשליטה במקומות שזה אפשרי, ואל תתנו לנושא הגמילה בלילה להעסיק אתכם יותר מדי. רוב הסיכויים שזה יחלוף כלעומת שבא. אשמח לשמוע מה את חושבת. בהצלחה והמשך חג שמח, איילת אפשטיין – הדרכת הורים וייעוץ זוגי, ייעוץ שינה וגמילה 052-8575311

03/05/2023 | 16:15 | מאת: ספיר

היי תודה רבה על התשובה! בזמן שעבר מאז תגובתך הוא התחיל לפספס אפילו פעמיים בלילה אז החלטנו לשים לו חיתול בלילה כי לקום פעמיים ולהחליף בגדים ומצעים היה לנו יותר מידי. כבר 3 לילות שהוא עם חיתול, אך לצערי ולא יודעת אם זה קשור - בדיוק בימים האלה הוא התחיל לפספס בשנת צהריים בגן!! שעד עכשיו לא היה עם זה בעיות בכלל.... מה לדעתך צריך לעשות עכשיו?

הי ספיר, כאשר ילד נגמל מהרטבה בלילה, ולאחר מספר חודשים של לילות יבשים הוא חוזר להרטיב, עלינו לחפש גורמים שהם רגשיים-התנהגותיים שמשפיעים עליו. בדרך כלל הסיבה היא שהילד שנמצא בעומס רגשי, ישחרר לחץ בעת השינה, וירטיב. ניתן לראות את זה למשל סביב הצטרפות של אח/ות חדש למשפחה, כפי שקרה אצלכם. ילד חדש במשפחה זה אירוע מטלטל בחיי הילד, דורש ממנו הסתגלות מחדש, ומהסטרס הוא חוזר להרטיב. לפעמים זה יהיה בגלל התמודדות רגשית שאיננו מודעים אליה, ובמקרים רבים נוכל לראות זאת כאשר יש מאבקי כוח וקונפליקטים בין ההורים לילד אשר מלווים במתח, כעס, צעקות, בכי ותסכול (הן של הילד והן של ההורים). האם אתם מרגישים שקשה איתו? שהוא עקשן? דעתן? קשה לו לקבל "לא"? קשה לגייס אותו לשיתוף פעולה? שאתם כועסים עליו הרבה? מהעדכון שלך נראה שיש הסלמה ברגרסיה שלו, והוא מרטיב גם בשנ"צ. אם יש לכם איתו מאבקי כוח אז יכול להיות שההסלמה בהרטבה קשורה לזה. מכיוון שעברו רק 3 ימים, אז אני מציעה שתתני לזה קצת זמן. אם זה לא ישתפר או אם זה יחמיר, אז אני מציעה לך לבוא להדרכת הורים פרטנית כדי שאוכל לאבחן מה משפיע על הילד, מה גורם לרגרסיה, ולהדריך אתכם מה לעשות כדי לסייע לו. מוזמנת להגיב. בברכה, איילת אפשטיין – הדרכת הורים וייעוץ זוגי, ייעוץ שינה וגמילה 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים