ילדה בת 2.5 שחזרה לפספס

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

05/04/2023 | 09:19 | מאת: דקלה

שלום יש לי ילדה אחת בת 2.5 שהתחילה גמילה לפני כחודשיים, התחלנו את התהליך כי ראיתי שהיא מתעוררת כל בוקר עם טיטול יבש, מתעניינת בסיר ולפעמיים גם מבקשת לעשות שם. הגמילה הייתה מצויינת! תוך שלושה ימים כבר לא היו פספוסים כלל וגם בלילה כבר לא היה צריך טיטול. אחרי חודש של גמילה בעלי יצא למילואים ארוכים ואז התחילה ריגרסיה. כמובן שדיברתי איתה על זה שאבא יחזור בקרוב, שאפשר להתקשר אליו כשמתגעגעים, שאמא פה תמיד. בעלי מן הסתם כבר חזר הביתה והפספוסים נישארו. אציין שיש פספוסים רק של פיפי וגם בזה היא לא משחררת שלולית שלמה אלא רק הרטבה של התחתון/קצת מהמכנס. אני מרגישה שככל שהזמן עובר היא מפספסת יותר ובימים האחרונים גם מתחילה לפספס מתוך שינה שזה לא קרה המון זמן!!! אשמח לשמוע מה כדאי לעשות? תודה רבה

הי דקלה, רגרסיה בתהליך הגמילה הינה תופעה שכיחה, ויכולה להיות בדרגות שונות, מהרטבה קלה ועד שחרור כל הצרכים בבגדים וסירוב להשתמש בשירותים לתקופה מסויימת. לפעמים זה קורה בעקבות שינוי בחיים (אבא במילואים, אח קטן נולד, מעבר דירה, מריבות בין ההורים ועוד) ולעיתים מסיבות אחרות. מומלץ לא לעשות מזה עניין, לא להיכנס ללחץ, ולא להכניס ללחץ את הילדה. מתייחסים לפספוסים בצורה קצרה ועניינית ככל האפשר, לא עושים שיחות חוזרות, ולא מסבירים שוב ושוב את אותם הדברים שהיא כבר שמעה מן הסתם הרבה פעמים. עוזרים לה להתנקות מבלי להביע אכזבה או כעס וממשיכים האלה. היכולת לשלוט בסוגרים הושגה, היא גמולה, ומסיבות רגשיות היא לא משתפת פעולה ועושה בבגדים. פעמים רבות, ילדים קטנים, מבטאים צורך בשליטה דרך פספוסים – בזה רק היא שולטת וקובעת ואף אחד לא יכול לעשות את זה במקומה. לכן, כדאי לאפשר לה שליטה ביום יום בכל דבר שניתן, למשל על ידי בחירה בין שתי אופציות – מה היא רוצה ללבוש, לאכול, לעשות, לשחק וכד'. כאשר תאפשרו לה שליטה במקומות ובזמנים שמתאימים לכם זה ייתן מענה לצורך שלה בשליטה ואולי היא לא תזדקק לו יותר בצרכים ותפסיק להרטיב. אם זה לא ישתנה בתוך מספר שבועות כדאי לפנות להדרכת הורים. אשמח לעזור לכם. בהצלחה והמשך חג שמח, איילת אפשטיין – הדרכת הורים וייעוץ זוגי, יעוץ שינה וגמילה 085-2575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים