גמילה מחיתולים , ילד בן שנתיים ו7 חודשים ילד מספר 3 בבית .

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

30/03/2023 | 19:58 | מאת: אורטל

שלום וברכה, אשמח להתייעץ . הילד שלי בן שנתיים וחצי והתחלתי גמילה . מה שקורה זה שהוא מתאפק וכשיש לו פיפי הוא צורח משתולל במשך חצי שעה , שעה. ובכח צריך להושיב אותו בסיר או בישבנון וגם אז הוא צורח ובוכה ולא עושה או עושה טיפה ואת השאר מתאפק . ואז ממשיך לצרוח ולעשות סיבובים בבית .. עד שלבסוף אחרי הרבה הרבה זמן בורח לו . אנחנו ביום בשני לגמילה . האם זה נורמלי ? אין לי בעיה עם פספוסים זה לא מרתיע אותי . מה שמפריע לי שכשיש לו הוא מתאפק ואם יוצא לו בסיר או בישבנון הוא אומר אוי אוי אוי . אחרי שברח לו אין לו בעיה לשבת בסיר .. כשיש לו לעשות זה צרחות . כאילו הוא מפחד לעשות את הפיפי בסיר . אה ופרט חשוב הוא עדיין לא מדבר ממש .. יותר ג'יבריש.. יש מילים ומשפטים אבל לא שיחה של בוגר .

שלום רב אורטל יקרה, אתם בתחילת תהליך גמילה, ולפי מה שאת מספרת התחלתם בזמן טוב, כי נראה שהבן שלך אכן בשל ומוכן לגמילה (על כך מעידה העובדה שהוא יכול להתאפק חצי שעה) . כל הכבוד. אני חושבת שהוא פשוט קצת בלחץ מהאתגר החדש. הוא מבין שהוא צריך להתאפק, ללכת להתפנות בשירותים, אבל הוא לא רגיל ואולי הוא קצת חושש מהמנהג החדש הזה שאליו הוא צריך להסתגל. אני חושבת שההשתוללות והבכי זה כי הוא מתאמץ להתאפק ולא ללכת לשירותים והוא בלחץ שהפיפי יברח לו, מה שאכן בסוף קורה. בשלב הזה, אני מציעה להתייחס לכך כאל חבלי לידה. כמו שאומרים, כל ההתחלות קשות ואחר כך קל יותר... מכיוון שאתם רק ימים ספורים בתהליך הגמילה אני מציעה להרגיע אותו, לא להילחץ בעצמכם מהלחץ והבכי שלו, לא להושיב אותו בכוח, אלא להציע לו לעשות בסיר/ישבנון, ואם הוא לא רוצה ובסוף בורח לו אז תעודדו אותו שאתם סומכים עליו שלאט לאט, בקצב שלו, הוא ילמד לעשות בסיר. תעבירו לו מסר של אמונה - שבקרוב הוא יצליח. מכיוון שעברו כבר כמה ימים מאז ששלחת את השאלה, אני מקווה שכבר חל שיפור. אשמח אם תשתפי :) בהצלחה וחג שמח, איילת אפשטיין - יעוץ זוגי והדרכת הורים, יעוץ שינה וגמילה 052-8575311

04/04/2023 | 12:15 | מאת: אורטל

שלום וברכה , ברוך השם אכן חל שיפור הראינו לו שאנחנו מאמינים בו ולא כועסים אם ברח . כן היינו אסרטיבים עם ההסבר שקקי ופיפי עושים בשרותים אבל עם אמונה של אתה גדול , אתה יכול וכו.. עדיין יש פספוסים אבל זה בסדר כי אני רואה שהוא גם יותר מבקש ומודע . וגם מצליח לעשות בשרותים. ממש תודה על תשובתך ועזרתך .

הי אורטל, תודה ששיתפת :) אני ממש שמחה לשמוע שיש שיפור, שאתם מעודדים את הילד ושהוא שואב מכם כוחות ומצליח יותר ויותר לעשות בשירותים. מאחלת לכם המשך תהליך גמילה מוצלח ומהיר. חג שמח, איילת אפשטיין - הדרכת הורים ויעוץ זוגי, יעוץ שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים