התאפקות וקקי בתחתונים :-(

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

04/12/2022 | 23:59 | מאת: מורן39

שלום איילת, יש לנו ילד בן 3 וחצי חכם ומדהים, מגיל שנה כבר התחיל לדבר.... התחלנו איתו גמילה קצת לפני גיל 3 והכניסה לגן עירייה. כיום הוא הולך לגן עם תחתונים ובבית ישן עם חיתול גמילה. כן ניגש לשרותים בשמחה לעשות פיפי (עוזרים לו קצת להרים את התחתונים והמכנסיים) אבל לגבי קקי הסיפור לא פשוט.. הןא ניגש לפינה שקטה ומבצע תנועות התאפקות מתוך כוונה ורצון שלא לעשות זאת באסלה או בסיר. (מקבל נורמלקס לפחות שנה לאחר שהיינו אצל גסטרולוג ילדים ולא סובל מעצירות). כל מה שניסינו לא ממש עזר.. רק פעמים בודדות הסכים וישב לעשות קקי באסלה/סיר... כרגע המצב הןא כזה שגם בגן הוא מתאפק ובסוף עושה בתחתונים וכך גם בבית. מה עושים? ללחוץ עליו? להושיב אותו על האסלה בלי הסכמה שלו? להניח לו לעשות מה שהוא מרגיש עד שיחליט לבד שהוא רוצה? הצילו ..... ממתינים לתשובתך מורן ואמיר

הי מורן ואמיר יקרים, זה מתיש להיות בתהליך גמילה ארוך, ואני מבינה את תחושת הייאוש שתפסה אתכם. לא קל עם עניין הקקי והורים רבים, כמוכם, חווים תסכול רב כאשר משהו משתבש ונתקע בתהליך הגמילה. חשוב ששללתם בעיה רפואית ושהילד מקבל נורמלקס, ומעודד לדעת שהוא זורם עם הפיפי ושאין כאן בעיה של יכולת או של הבנה – הוא יודע ויכול להתאפק, והיו כמה פעמים שהוא הסכים לעשות בשירותים. מניסיוני, כאשר זו התמונה, ברוב המקרים הקושי הוא רגשי/התנהגותי. כלומר, ההתנהגות (=ההתאפקות וההתפנות בבגדים) היא שפה, היא דרך ביטוי. פעמים רבות ניתן לראות שיש עוד סיטואציות ששם הילד רוצה שהכל יהיה בדרכו, ומתקשה לשתף פעולה כאשר דברים אינם קורים כפי שהוא רוצה. אם אתם מזהים את המאפיינים האלה אצל ילדכם אז הקקי הוא חלק מתמונה רחבה יותר, והמפתח לשינוי הוא להבין את ההתנהגות (סירוב לעשות בשירותים והתעקשות לעשות בבגדים) ולתרגם אותה לצורך הרחב והעמוק יותר שהא מבטאת. כאשר הצורך הזה יקבל מענה זה ישליך באופן אוטומטי גם על עניין הקקי. מכיוון שאתם כבר עמוק בתהליך, ובערך 8-9 חודשים שכל מה שניסיתם לא ממש עזר ואין התקדמות משמעותית, אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ. במקרים כאלה קשה לחולל שינוי בעזרת עצה נקודתית בפורום. זה דורש בירור יותר רחב, אני ארצה לדעת מה ניסיתם עד כה, לשמוע קצת יותר על האופי של הבן שלכם, לבדוק אם התגובות שלכם (ההורים) מקדמות או מעכבות את תהליך הגמילה שלו ועוד... בהתאם לזה אוכל לתת לכם הדרכה רלוונטית, מעמיקה, ומותאמת אישית. בברכה, איילת אפשטיין – הדרכת הורים ויעוץ זוגי, יועצת שינה וגמילה מחיתולים. 052-8575311

05/12/2022 | 18:02 | מאת: מורן39

תודה רבה על המענה המפורט והמהיר!! נעמיק במה שכתבת וככל שניראה שאכן זה לא מסתדר נשתמע בשמחה (היום הוא הסכים וישב..)

איזה יופי מורן... אתם בטח שמחים מאוד, ובצדק... אני שמחה לשמוע שהיום הוא הצליח. זה מעודד. ממש. זה אומר שהוא יכול ושהכל בסדר. אז תמשיכו כמה שבועות ותראו איך זה מתקדם. אני מחזיקה לכם אצבעות. ואני כאן למקרה הצורך, אם וכאשר תצטרכו. להתראות, איילת אפשטיין - מנחת הורים ויועצת זוגית. יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

06/12/2022 | 07:50 | מאת: מורן39

תודה רבה :) כן שמחים מאוד אבל זה אחרי 2 פספוסים שהיו אתמול בגן כך שאנחנו עדיין לא יודעים איך נתגלגל.....

מנהל פורום גמילה מחיתולים