גמילה מטיטולים לתינוק

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

27/10/2022 | 20:27 | מאת: סימה

ערב טוב אני פונה לאחר שכבר נואשתי.. הבן שלי בן שנתיים וחצי מבין ומדבר בצורה מעולה הוא יודע לשלוט על הסוגרים אבל לא משתף פעולה מרצונו . לא יוזם ללכת לסיר לבד במשך היום רק אם לוקחים אותו לסיר אחרת מפספס. בלילה כשהוא בלול ( יישן במיטת תינוק גדולה) הוא מוריד את כל הבגדים והטיטול ומתפנה בכוונה בלול גם קקי וגם פיפי , לפני זה הוא דואג להתפשט ולהוציא את השמיכה והכרית כדי שלא יתלכלכו ומתפנה בלול ורק אז קורא לי, כשאני באה הוא מחייך .יודע שאסור אבל חוזר על זה כל לילה מה ניתן לעשות?

הי סימה יקרה, הורים רבים מרגישים תחושת ייאוש, והם מתוסכלים ודואגים כאשר משהו נתקע בתהליך הגמילה. כאשר הילדים שולטים בסוגרים ויכולים להגיע לשירותים להתפנות, ולמרות זאת הם נמנעים, מתאפקים, מסרבים לשבת על הסיר או האסלה, מבקשים שוב את החיתול, עושים בתחתונים, או "בתשלומים" במשך היום, עושים בכוונה על הרצפה, ובקיצור לא משתפים פעולה. ישנן מספר סיבות אפשריות לתופעה, וברוב הפעמים הפתרון לילד שמתקשה לשתף פעולה יהיה לשחרר את הלחץ!! מהו הלחץ עליו אני מדברת? הלחץ מטרתו חיובית, והוא בא לידי ביטוי באופנים רבים - לקיחות מרובות לשירותים, תזכורות, שיחות חינוכיות, שכנועים, הפצרות, הבטחות לפרסים ומתנות, טבלאות עידוד, צ'ופרים, מחיאות כפיים ושמחה גדולה מדי כשהוא מצליח, וגם כעס, עונשים, איומים, גערות ואכזבה. הילדים מבינים מהר מאוד שיש פה עניין ונוצר מאבק כוח סביב הצרכים. בפועל מה שקורה הוא שככל שאנחנו רוצים, לוחצים ומתאמצים יותר, כך הם מתנגדים ורוצים פחות (לשתף פעולה). כדי לא להמשיך את מאבק הכוח והשליטה סביב הצרכים, מומלץ לשחרר את הלחץ ולהעביר את השליטה על הצרכים אל הילד. זהו תהליך שלוקח זמן, ובמהלכו חשוב לעודד את הילד גם על ניסיונות וגם על הצלחות קטנות בדרך. אמצו הסתכלות אופטימית (בסוף הוא יעשה בשירותים), ושדרו לילד מסר של אמון ביכולתו להשלים את המשימה ההתפתחותית שלו – אמרו לו "אני סומכת עליך ויודעת שבסוף תצליח"... מתי כדאי לפנות לייעוץ? • אם אתם כבר עמוק בתהליך ובעוד כמה שבועות רואים שעדיין אין התקדמות. • אם אתם והילד במאבקי כוח והתנגדויות רבות - לא רק בהקשר לגמילה. • אם עברתם כבר מספר ניסיונות גמילה שנכשלו. אני כאן עבורכם – 052-8575311. אשמח לתגובתך על תשובתי. בהצלחה, איילת אפשטיין - מנחת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה. 052-8575311 פייסבוק - https://www.facebook.com/ayelet.epstein.3 אתר - https://www.ayeletepstein.com/

30/10/2022 | 09:43 | מאת: סימה

קראתי ואפנים בע״ה תודה רבה לך על ההתיחסות והינה הזריז❤️🙏🏻

30/10/2022 | 09:47 | מאת: סימה

והמענה*

מנהל פורום גמילה מחיתולים