הגן מסרב לשתף פעולה עם הגמילה

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

18/10/2022 | 21:55 | מאת: רעות

הבת שלי בת 5 שנה הבאה כיתה א היא בגן תקשורת היא על הספקטרום הילדה בלי טיטול שבוע היא לא פספסה פעם אחת הלכה מיוזמתה לשירותים, היא בלי טיטול ביום ובלילה בגן לא מוכנים לשתף איתי פעולה אומרים שהיא מתפאקת וזה פוגע לה בבריאות הם חיכו עד 11:30 והחזירו לה טיטול. רבתי עם הגננת לא עזר היא לא מוכנה מה אני יכולה לעשות?

הי רעות, אני מבינה את החשש שלך - ילד שנמצא בתהליך התפתחותי צריך לעזור לו להתקדם בו. אם הבת שלך לא פספסה שבוע שלם גם בלילה זה מעיד על כך שהיא נגמלת יפה מאוד, והחזרת החיתול בגן יכולה להיות מבלבלת, ולגרום לרגרסיה בתהליך הגמילה. אני מבינה את החשש שלך. אני לא יודעת מה השיקולים והקושי של הגננת ואני מניחה שיש לה עוד הסברים לגבי החזרת החיתול למעט הנימוק הבריאותי. אני גם לא מכירה את הקשיים של בתך, שהיא ילדה מיוחדת, וכדי לתת לך הדרכה שנכונה עבורה עלי להכיר לעומק את כל התמונה. בשלב ראשון, וזה גם הכי מהיר, אני מציעה לך לפנות לרופא הילדים ולספר לו מה קורה. את יכולה אפילו ללכת אליו בלי הילדה. הוא מכיר אתכם ואולי יוכל להרגיע את הגננת שהתאפקות מסויימת היא נורמטיבית בשלבים הראשונים של הגמילה ואינה פוגעת בבריאות. זה יכול לעזור. בנוסף, ממליצה לפנות לפסיכולוגית שמלווה את הגן ומכירה את הגננת ואת הילדה, כדי שתדריך את כולכם לטובת המשך ההתפתחות התקינה של הילדה. אשמח לשמוע את דעתך. להתראות, איילת אפשטיין - מנחת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים