התחלת גמילה ילד בן 5 בלילה

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

22/05/2022 | 23:56 | מאת: דבורה

שלום, הוא בן זקונים. נגמל ביום כבר מעל שנה. היה נסיון להיגמל גם בלילה אך הקורונה שיבשה. כעת עם תחילת הקיץ נראה שמתאים להתחיל שוב לקראת כיתה א'. הוא בשל ומעונין, לא דורש שנתחיל אך מצפה להיות כבר 'אחרי גמילה'. מתבייש בפני אחרים שעדיין עם חיתול ומרטיב בלילות. איך מומלץ להתחיל בתכנית גמילה. תודה

שלום דבורה, גיל 5 הוא גיל טוב להיגמל בלילה, ובמיוחד אם הוא בשל ומעוניין. כאשר יש מוטיבציה ורצון להיגמל יש יותר סיכוי שזה יקרה. לא כל הילדים יוזמים את הורדת החיתול, אלא ישנם ילדים רבים שזקוקים להובלת ההורים. אני מציעה לדבר איתו בזמן רגוע (לא רגע לפני שעת השינה) ולשאול אותו מתי הוא רוצה להוריד את החיתול, או להציע לו להוריד את החיתול בסופשבוע הקרוב ו... צאו לדרך. שימו שעוונית, מגבת עבה שתספוג פספוסים שכנראה יהיו בהתחלה, ותנו לו להתנסות וללמוד להתאפק בלילה. תעודדו אותו כשהוא מצליח, וכאשר קשה לו העבירו לו מסר שזה חלק מהתהליך ושאתם מאמינים בו שהוא ימשיך להתנסות,ישתפר ויצליח. בהצלחה, איילת אפשטיין - יועצת זוגית ומנחת הורים, יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

08/06/2022 | 21:39 | מאת: דבורה

שלום איילת, יצאנו לדרך בשיתוף מלא ובשמחה רבה. בא נגיד שלא היה שינוי.. וזה היה צפוי. הוא קם מאוכזב מהרטיבות ורץ להתנקות ולהתלבש ובזה תם הטקס. בגלל החג העדפנו לחתל אותו כדי לא להתעסק בכביסות. שזה אחרי שבועיים של הרטבות. הערב שאלתי אותו מה מעדיף ואמר תחתונים! כשראה את פני מחייכות ענה "נו טוב חיתול.." השאלה היא: האם להמשיך הרטבות עוד שבועיים שלושה גם כשאין על מה לעודד? הקימה היבשה לא נראית באופק. תודה רבה

הי דבורה, איזה מתוק הקטנצ'יק שלכם. נראה שהוא באמת רוצה, אך לא מצליח לו. ולכן, למרות שכתבת שהוא בשל, אני בספק לגבי זיהוי הבשלות שלו. איך מזהים בשלות לגמילה בלילה? בדרך כלל ניתן לומר שילד בשל לגמילה בלילה כאשר הוא קם יבש, 2-3 לילות בשבוע, במשך כמה שבועות. בשונה מגמילת יום שהיא מתוך מודעות ולמידה, הגמילה בלילה היא התפתחותית - כלומר נדרשת הבשלה פיזיולוגית של מערכת רפלקסים אשר גורמת לילד להתעורר מהשינה כאשר השלפוחית מלאה. יש ילדים, שהמערכת הזו מבשילה אצלם מאוחר יותר. נראה שבנך, למרות שהוא רוצה, הגוף שלו עדיין לא מוכן ולא מצליח להתעורר כדי להתפנות. בדרך כלל מומלץ להקצות לתהליך גמילת הלילה פרק זמן מוגבל של כשבועיים-שלושה. אם רואים עלייה בשכיחות הלילות היבשים בפרק זמן זה, ניתן להסיק כי אכן הילד הולך ונגמל בלילה. אם לא רואים מגמה כזו, אפשר לחזור לשימוש מלא בחיתול ולהמתין עוד כמה חודשים. כלומר, אם את אומרת שכבר שבועיים אתם מנסים ולא חווים שום הצלחות, אז ניתן להחזיר לו את החיתול ולשקול אפשרויות אחרות בעתיד, כי אין טעם שכולכם תהיו מאוכזבים ומתוסכלים כל יום. אם בעוד כמה חודשים הוא עדיין לא יקום מדי פעם עם חיתול יבש אז ניתן יהיה לחשוב להתחיל טיפול באמצעות פעמונית/זמזם הרטבה. תוכלי לקרוא על כך ברשת או לשאול את רופא הילדים שלכם. בברכה, איילת אפשטיין - מדריכת הורים ויועצת זוגית. יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים