גמילה של ילד בן 3 שעושה פיפי בתחתונים ולא מפריע לו

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

15/05/2022 | 16:28 | מאת: עדי

ילד בן 3מדבר והולך לגן בגיל שנתיים התחלנו גמילה וראינו שהילד לא מוכן בדצמבר הגננת אמרה שצריך להתחיל הגמילה רוב ילדי הגן גמולים לי לא נראה שמוכן והתחלנו גמילה קקי עושה בשירותים ולא מפספס פיפי עושהבתחתונים לא אומר כשיש לו וזה לא מפריעה היה זמן שהיה מתאפקיותר בזמן האחרון עושה פיפי רוב היום בתחתונים ולא מפריע לו להשאר עם פיפי

הי עדי יקרה, תארת את המצב של בנך ואני מניחה שאת שואלת אם הוא מוכן ובשל לגמילה או מה אפשר לעשות כדי לקדם את תהליך הגמילה הממושך שלו. ראשית כדאי לדעת שבגיל 3 רוב הילדים גמולים, או בשלים לגמילה, ומסוגלים לעשות את כל הצרכים שלהם בשירותים. אני מאמינה שגם הבן שלך (אם אין לו קשיים מיוחדים - פיזיולוגיים או פסיכולוגיים) יכול ומסוגל לעשות קקי וגם פיפי בשירותים. בהנחה שהכל בסדר עם הילד, אז כאשר ילד בן 3 לא משתף פעולה זה בדרך כלל מסיבות פסיכולוגיות והתנהגותיות. אני אשמח לשוחח איתך טלפונית ולבדוק ביחד איתך מה הקושי, מדוע הוא לא מתקדם בתהליך הגמילה, ומה ניתן לעשות כדי לעזור לו. להתראות, איילת אפשטיין - מדריכת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים