גמילה בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

20/04/2022 | 17:19 | מאת: נוף

היי חג שמח. הבן שלי בן שנתיים וחצי אחרי דיבורים והכנה תכננו להתחיל גמילה בפסח. כמה ימים לפני החג ביקש להוריד חיתול בגן והצליח לעשות פיפי בשירותים. אחרי כמה ימים בודדים בגן עם תחתון( שהייתה צלחה אחת וכמה פספוסים) התחלנו את הגמילה בבית. ( כרגע ביום החמישי לגמילה) בהתחלה קצת בכה כשעשה על עצמו פיפי. התלהב כשהצליח כמה פעמים וביומיים האחרונים הוא לא רוצה לשים תחתונים ומבקש שוב חיתול. אני לא יודעת אם הוא לא מצליח להתריע לפני או פשוט לא מעוניין. הוא מרוכז במשחק ומעדיף לעשות פיפי בתחתונים מאשר ללכת לשירותים. והוא כבר לא מתרגש שהוא עושה על עצמו.. רק רוצה לחזור לשחק. זה שהוא לא מעוניין ללכת לנסות בשירותים ולא מעוניין כל כך לשים תחתונים אומר משהו לגבי המוכנות שלו? אני חושבת שמנטלית הוא מאוד מבין ומוכן. ועשה את הצעד הראשון לבקש( למרות שהכנו אותו לזה). לא יודעת כמה זה רלוונטי אבל בעוד כשלושה חודשים אני אמורה ללדת ולכן לא רוצה להגיע לשלב שהגמילה תלווה לו בשינוי משמעותי. ( יחד עם מעבר לגן עירייה). אבל גם לא רוצה לגמול אם הוא לא מוכן..

הי נוף, נראה לי שאת מרגישה שבנך מוכן ובשל לגמילה, ואפילו הביע את רצונו להוריד חיתול. היו לו הצלחות אבל גם פספוסים ובימים האחרונים הוא מראה פחות עניין ופחות מוטיבציה. אני ממליצה לך להמשיך עוד קצת, ולהתייחס לפספוסים כאל חלק מתהליך הלמידה. לפעמים הקטנטנים מתעייפים מהשינוי ומהצורך לשלוט ו"להחזיק מעמד" ימים ארוכים בתחילת הדרך. אולי הוא מאותת שהוא קצת התעייף מהמאמץ. אל תתייאשי, כי הייאוש שלכם משפיע עליו. תאמיני בו שהוא יכול ושהוא יצליח וזה יתן לו כוח וביטחון. בברכה, איילת אפשטיין - מנחת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה מחיתולים.

מנהל פורום גמילה מחיתולים