איך מתחילים בגמילה לבן

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

04/04/2022 | 15:41 | מאת: טלי

שלום, אני מתכוונת להתחיל לגמול את בני שיהיה בן שנתיים ו-9 בפסח. כבר יש ישבנון והוא מתיישב בשמחה לפני האמבטיה בערב, עושה פיפי ואחכ באמבטיה עושה עוד קצת... האם נכון להתחיל עם בן בישיבה? או שצריך להרגיל אותו מההתחלה לעמידה? ואיך הכי נכון להתחיל את הגמילה במהלך היום, עם תחתוני גמילה או בלי כלום? בפסח כמובן שגם נטייל הרבה ונהיה מחוץ לבית אז אולי תחתוני גמילה יהיו יותר מתאימים? תודה רבה!

הי טלי, נראה שהבן שלך בשל ומוכן לגמילה. את מציינת סימנים של התעניינות ושל רצון להתנסות והם מעידים שניתן לצאת לדרך :) אין תשובה חד משמעית לשאלתך אך מקובל להתחיל בישיבה, כי לפעמים יש בלבול בין פיפי לקקי ואם עושים בישיבה אז מה שיוצא - יוצא לתוך הסיר או האסלה. בהמשך ניתן לעבור לעמידה. לגבי תחתוני גמילה - מומלץ להשתמש מההתחלה בתחתונים רגילים כי תחתוני גמילה מטשטשים את תחושת הרטיבות במקרה של פספוס. כדאי שהילד ירגיש את הרטיבות כי זה מאפשר לו ללמוד מהר יותר לא לפספס. המלצה נוספת היא להתחיל את הגמילה בסופשבוע ארוך בבית שלאחריו שבועיים-שלושה רגועים. פעילות אינטנסיבית וטיולים בפסח עשויים להקשות עליו להצליח כי השירותים אינם זמינים, דעתו תהיה מוסחת מהגירויים הרבים מסביב, ויהיה לו קשה להבין איפה אפשר להתפנות כי זה כל פעם במקום אחר. גם אנשים מבוגרים, כאשר הם מתמודדים עם אתגרים חדשים, קל להם יותר לעשות זאת בשגרה, כאשר הכל מסביב רגוע ומוכר, ולא כשהם מוצפים בהסחות דעת חיצוניות. שתהיה לכם גמילה מוצלחת ומהירה, ופסח שמח, איילת אפשטיין - הדרכת הורים ויעוץ זוגי. יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים