גמילה מקקי , לא מתקדם

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

12/01/2022 | 19:45 | מאת: עינב

היי , אשמח לעצתך בבקשה 🙏 ילדי בן 3, התחלנו לפני כחודש גמילה מחיתולים עם הפיפי לאט לאט התקדם וכעת אנחנו במצב די טוב. עם הקקי פשוט לא ... הילד עושה רק על עצמו במכנסיים או לחלופין מחכה לחיתול של השנת לילה ועושה בו בלילה. ניסינו לשבת איתו, לקרוא סיפורים, לחזק, לשוחח, להבין את הקושי ובעיקר לחבק אך לא נראה גיץ של הבדל.. ואני חוששת שלא נגיע לנקודת "אל חזור" שזה כל כך יהיה הרגל אצלו שקקי עושים בבגדים או בחיתול לילה וזהו.. שיהיה כבר מאוד קשה לשנות. אני רוצה לדעת שאני לא מפספסת משהו עכשיו שכן יכול לעזור לו בעניין או לחלופין שאני לא עושה משהו שעדיף לא לעשות. לכן אשמח לעצתך ולהכוונה , תודה רבה

הי עינב, סליחה על העיכוב בתשובה. איזה יופי שיזמתם גמילה. גיל שלוש הוא בהחלט גיל שבו ילדים כבר לא זקוקים לחיתולים, ונראה שהילד שלך היה בשל ושהוא לומד לשלוט בצרכים שלו ומשתפר מיום ליום. לגבי הקקי, יש ילדים רבים שלוקח להם יותר זמן להיגמל מהקקי. אבל גם עם הקקי, לפי התיאור שלך, נראה לי שהוא בשליטה. כי ילד שמחכה לחיתול כדי לעשות קקי יכול גם להתאפק ולהגיע לשירותים ולא לבחור לעשות בבגדים. חודש זה לא הרבה זמן ואני מציעה להוריד ממנו את הלחץ, להוריד ממנו את הציפיות, ולאפשר לו להרגיש שאתם סומכים עליו שימשיך להשתפר ושגם את הקקי יבחר לעשות בשירותים כמו שהוא עושה פיפי. תפחיתו את ההתעסקות עם הקקי ותנו לו תשומת לב על התנהגויות חיוביות. את מוזמנת לקרוא גם את תשובתי לארגי לעיל. בברכה, איילת אפשטיין – מנחת הורים ויועצת זוגית, יועצת שינה וגמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים