מה עושים כאשר הגן מתנגד לגמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

05/10/2021 | 08:45 | מאת: סמדר

מה עושים כאשר הגן מתנגד לגמילה מטיטול ולא משתף פעולה?

הי סמדר, כדי לענות דרוש לי מידע נוסף: 1. בן כמה הילד שלך? 2. האם את מרגישה שהוא בשל לגמילה? האם זיהית סימנים שמעידים על בשלות? 3. מה אומרים בגן? מדוע הם מתנגדים? בדרך כלל צוותים במעונות מאוד מנוסים בענייני גמילה, כי מדי שנה הם שותפים לתהליך הגמילה של ילדים רבים שהגיעו לגיל המתאים והינם בשלים. מחכה לעדכון... להתראות, איילת אפשטיין - יעוץ והדרכת הורים, יועצת שינה ויועצת גמילה. 052-8575311

05/10/2021 | 15:27 | מאת: סמדר

צהריים טובים תודה בן שנתיים וחצי. הראה סימנים כמתאים לגמילה. בבית הולך ביוזמה ובהנחיה, גם לעיתיפ בתחתונים. במקומות אחרים לעיתים מפסיק משחק לעשות פיפי בכל מקרה נענה להצעה ללכת. בגן מתנגדים כיוון שמתנגדים, בשיחות בינהן שאלה אחת העוזרות " אני לא מבינה למה היא עושה לו את זה". בתחילה התאפק, הלך אחרי מס שעות והיום לאחר נסיונות לשכנע את הגננת שאכנס איתו פעם אחת לשירותים שלא בשעות שיש ילדים נעתרה, הילד נעמד בשירותים עם דמעות בעיניים. שבוע ראשון של גמילה ומייד על ההתחלה רצו שאחזור לטיטול. מדובר בגן פרטי ואני שוקלת להעבירו גן.

הי יקרה, גיל שנתיים וחצי הוא בהחלט גיל מתאים לגמילה, ומהסיפור שלך נראה שהילד אכן בשל לגמילה. חלק מסימני הבשלות לגמילה הם אלה שראית = ילד שיכול להתאפק, ילד שיכול לשחרר לפי בקשה, ילד שמגלה עניין, ילד שנענה ברצון להצעה להתפנות בשירותים. ועוד... גמילה היא שלב התפתחותי. אם זה הזמן שלו אז לא נרצה להשאיר אותו עם חיתול. כמו שילד שמתחיל ללכת לא נעכב אותו ונמנע ממנו ללכת, כך גם בגמילה. אני מציעה לפנות למנהלת הגן, לא למטפלות. תקבעי פגישה מסודרת, אולי בערב, כשהיא ואת פנויות, ולא בבוקר או בשעת האיסוף כשהיא עסוקה ולא פנויה לשיחה רצינית. ספרי לה על סימני הבשלות ועל כך שאת חושבת שהוא מוכן לגמילה ושכדי לגמול אותו את זקוקה לשיתוף הפעולה שלהם. . תשאלי אותה איך הם רואים זאת, איך הם התנהלו בעבר עם ילדים אחרים, מה הם חושביים לגביו,. השיחה צריכה להיות נעימה, במטרה לעשות שיתוף פעולה בין הבית לבין הגן מתוך ראיית טובת הילד. תקשיבי לטענות של מנהלת הגן בפתיחות כי אולי יש הגיון מאחורי ההתנגדות שלהם. אם יש חשש תנסו לעשות תוכנית וחשיבה משותפת. תשאלי אם יש משהו שיכול לעזור? הייתי נותנת לזה צ'אנס לפני שהייתי מעבירה אותו גן. מה דעתך?

06/10/2021 | 08:28 | מאת: סמדר

בוקר טוב תודה מקבלת את דברייך כמובן. השיח הוא עם מנהלת הגן, נפגשנו ודיברנו באווירה טובה. היא חושבת לחזור לטיטול ואני חושבת על איך להתקדם למרות התנגדות הגן ואי שיתוף פעולה. מה אני עושה במצב הזה. הגננת מקבלת אותי כל בוקר בהערות על מה לא בסדר. הילד שומע את כל השיח והכעס שיש, עד עכשיו הלך ברצון ועכשיו מתחיל בבכי. אני אובדת עצות. לא שיש לי גן טוב יותר להעבירו. אני מנסה למצוא את הדרך להוביל את התהליך בצורה הטובה ביותר עבור הילד. תודה

06/10/2021 | 16:27 | מאת: סמדר

בכדי לתאר אתהיום. הגעתי לקחת את ילדי מהגן. הוא היה עם תחתונים וחולצה כאשר שניהם רטובים מפיפי. כאשר אמרתי לגננת שהוא רטוב היה ויכוח על כך שלא, לבסוף אמרה אה, זה קרה עכשיו. שאלתי מה היה דבר טוב שעשה היום בגן? היא חייכה

הי סמדר, אני מרגישה שאת נסערת מאוד מהויכוח בגן, ושזה מלווה את המחשבות שלך. ממה שכתבת אני יכולה להבין כמה שזה היה לא נעים, לך, לגננת, לבן שלך, ולכל מי שנכח בסביבה. אני חושבת שצריך להימנע מניהול ויכוחים כאלה בפרהסיה, ובמיוחד מול הילדים. בשעת סערה, כשהרגשות גועשים, אנחנו מגיבים אמוציונלית ושיקול הדעת שלנו אינו במיטבו. אפשר לדבר על הכל, בזמן הנכון ובמקום הנכון, ועדיף כשכולנו רגועים ולא בשעת הסערה. ילד בתהליך גמילה, שיש לו פספוסים רבים, זה קשוח. צוות הגן עסוק עם ילדים רבים (ובשעת האיסוף גם עם ההורים) ויכןל להיות שבאמת הוא עשה פיפי כמה דקות לפני שהגעת והם לא שמו לב. זה יכול לקרות גם בבית, לנו ההורים. זה לא נעים לאמא לבוא לגן ולמצוא את הילד שלה רטוב מפיפי. זה כואב כי זה גורם לנו לחשוב שלא שמים לב אליו, שלא מטפלים בו טוב, שאולי לא בחרנו לו גן טוב... ואז אנחנו נוטים להיות חשדנים, לא לתת אמון, להיות יותר ביקורתיים וציניים. וזה לא לטובת הילד. נראה לי שצריך להתחיל מיצירת הבנות בין המבוגרים, ומשם לפעול לטובת החמוד הקטן שבינכם. אני אשמח לעזור לך, אבל לא אוכל להמשיך לעשות זאת בהתכתבות. זה מורכב מדי. את מוזמנת לפנות אלי במייל או בטלפון. להתראות, איילת אפשטיין - מנחת הורים. יעוץ גמילה ויעוץ שינה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים