גמילה מחיתול הילד שלי מתאפקק

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

18/08/2021 | 17:03 | מאת: הדר

הילד שלי בן שנתיים ושמונה עדיין מתקשה עם הגמילה הוא פיתח סוג של טראומה ממתי שהתחיל הגמילה כשהוא עושה פיפי בין עם טיטול ובן עם תחתון בגלל שפיספס על עצמו כמה פעמים .. אני לוקחת אותו לשירותים מלא במהלך היום אפילו סתם ככה .. אני מרגישה שהוא מתאפק עד כדאי כך שרק שממש יש לו הוא מפספס קצת ומהר עוצר … אני ישר לוקחת אותו לסיר או לאסלה כמובן בשמחה וברוגע ולא כועסת עליו … מחכה איתו יושבת איתו מספרת לו סיפורים והוא לא עושה … מה אפשר לעשות כדאי שהוא ירגיש בטוח לעשות ולא להתאפק

הי הדר, אני סומכת על האינטואיציות האימהיות שלך, ומתוך התיאור שלך (שהוא מתאפק וכשהשלפוחית מלאה הוא משחרר קצת פיפי ואז עוצר) אני לומדת שהבן שלך שולט היטב בסוגרים ואין לו בעיה לבחור לעשות בשירותים. אני מציעה לך לעשות ניסוי על עצמך ולראות שזה מאוד קשה להתחיל ואז לעצור את הזרם כשהשלפוחית מלאה... אם הוא מצליח זה מעיד על שליטה מלאה. אז למה בכל זאת הוא עושה על עצמו? כי ההתנהגות הזו מקנה לו רווח פסיכולוגי. באופן תת מודע הילד קולט שיש הרבה התעסקות עם הפיפי – לוקחים אותו מלא לשירותים, גם כשהוא לא צריך, מחליטים ביחד אם סיר או אסלה, יושבים איתו, מחכים איתו, שרים שירים, מספרים סיפורים ומתוך הניסיון שלי אולי גם אייפד, סרטונים, משחקים, אולי פרסים קטנים, והרבה שיחות ושכנועים ועוד... והכל בשמחה באהבה וברוגע. הוא מקבל המון תשומת לב נעימה וחביבה, וזו אחת הסיבות שההתנהגות נמשכת. כי באופן תת מודע הוא מאוד נהנה מתשומת הלב וההתייחסות הרבה והוא יפסיד אותה אם יתחיל לעשות בשירותים כמו שצריך... אני מאמינה שאין לו טראומה... רוב הילדים בתחילת תהליך הגמילה מפספסים וזה יכול להיות קצת לא נעים אבל לא טראומטי. במיוחד לא כשיש אמא נעימה, שמחה ורגועה כמוך. אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג שאין לו ביטחון. אגב, כמה זמן אתם בתהליך הגמילה? באופן כללי מומלץ לצמצם את ההתעסקות הרבה סביב הפיפי, להיות ענייניים, להעביר אליו את האחריות, ולסמוך עליו שלאט לאט יבחר לעשות בשירותים ולא בבגדים. אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי. בברכה, איילת אפשטיין - יועצת משפחתית ומנחת הורים, יועצת שינה ויועצת גמילה. 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים