פיפי בישיבה,.........

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

26/01/2021 | 08:28 | מאת: שמרית

שלום, התחלתי לגמול את הבן שלי מחיתולין לפני כשבוע וחצי. זה הולך די בסדר, הבעיה היא שהוא עושה פיפי בישיבב.. ואם אני לא לוחצת לו על הבולבול כלפי מטה, זה משפריץ לכל עבר :) אני מנסה ללמד אותו ללחוץ בעצמו אבל הוא לא עושה את זה נכון. מה עושים? תודה

הי שמרית, איזה יופי לשמוע שאחרי שבוע וחצי אתם במקום טוב והולך לכם בסדר. זה מעיד על כך שהיית רגישה לסימני הבשלות של בנך, וזמן הסגר הוא הזדמנות טובה להתחיל בגמילה כשהילד מוכן. רוב הבנים עושים פיפי בישיבה על הסיר או על האסלה בתחילת תהליך הגמילה, ורק אחר כך עוברים לעמידה. ואכן, האנטומיה של הבנים (להבדיל מבנות) אינה מותאמת לסיר וצריך ללמד אותם איך לעשות בסיר ולא מחוץ לו. זו מיומנות נרכשת, של מוטוריקה עדינה, שפשוט צריך ללמד ולהזכיר בסבלנות, וברגישות. כמו שילדים לומדים לאכול עם כפית, או לאחוז נכון עיפרון, וזה לוקח כמה זמן שצריך - כך גם עם השתנה לתוך הסיר. אני מציעה להמשיך ללמד אותו בלי לחץ עד שיצליח. אגב, גם כשיעבור לעשות בעמידה תצטרכו ללמד אותו לכוון ישירות לאסלה כדי שלא ילכלך מסביב... ובינתיים, עד שילמד, אולי כדאי לשים בחזית הסיר סמרטוט רצפה לספיגת השתן שניתז מסביב. כהורים, עלינו להיות כמו מנטורים/מאמנים עבור ילדינו. עלינו ללמד ולהדריך אותם, אחר כך לאפשר להם להתנסות, ולעודד אותם. אז כשהוא מצליח תגידו לו מילה טובה - איזה יופי שהצלחת את רוב הפיפי לעשות בסיר. בפעם הבאה תצליח יותר... מה דעתך? אשמח לשלוח לך את המדריך לגמילה מחיתולים (ללא עלות). אם את מעוניינת שלחי לי הודעה ישירות לווצפ - https://bit.ly/2zVIcSf בהצלחה רבה, איילת אפשטיין - מדריכת הורים, יועצת שינה ויועצת גמילה. ליצירת קשר ישירות לוואצפ - https://bit.ly/2zVIcSf

26/01/2021 | 19:41 | מאת: שמרית

תודה רבה רבה לך על התשובה המפורטת... נכיף להרגיש שאני עושה את זה נכון :)

בכיף. שמחה שתרמתי לך :)

מנהל פורום גמילה מחיתולים