התלבטות בתהליך הגמילה

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

21/09/2020 | 12:06 | מאת: ליהי

היי, בני בן 2.5 החלטנו להתחיל "רשמית" בתהליך גמילה מטיטולים לאחר שעשה בפעם הראשונה קקי בשירותים וכן בגלל תקופת הסגר . אנחנו 3 ימים בלבד בתהליך, השאלה שלי כיצד לנהוג בהקשר הבא - שמתי לב שכשהוא ערום בחלק התחתון הוא כמעט ולא מפספס. לעומת זאת, כאשר הוא עם תחתונים הוא כמעט תמיד עושה בתחתונים, לפעמים נבהל (יותר במקרים של קקי) ולפעמים ממש לא שם לב ולא עושה עניין (בעיקר בפיפי שבורח). האם להמשיך להיות רוב הזמן בלי תחתונים (חופש עכשיו והרבה בבית אז הזמן מאפשר זאת בגדול) או שדווקא כן להמשיך ולהתאמן עם תחתונים? תודה רבה, ליהי

הי ליהי, נראה שלשנה החדשה יש לכם התחלה חדשה :) התחלה של צמיחה, גדילה והתפתחות :) בנך בגיל המתאים לגמילה, ויפה ששמתם לב לסימנים של בשלות (עשה קקי בשירותים) והחלטתם לעזור לו בתהליך התפתחות טבעי ומותאם גיל. את צודקת, שהוא כרגע מתאמן, 3 ימים בלבד. לכן לעיתים יצליח יותר ולעיתים יצליח פחות, אבל לאט לאט הוא יצליח יותר ויותר, עד שירכוש היטב את המיומנות החדשה. אני ממליצה להמשיך ולהתאמן עם תחתונים, כי הבית הוא שדה האימונים לחיים, והרי מחוץ לבית הוא ידרש להיות עם בגדים (בגן הילדים, בגינה הציבורית, כשהולכים למכולת, אצל חברים ומשפחה וכו'). חשוב לעודד אותו גם כשהוא מצליח וגם כשלא, ולהיות סבלניים לקצב שלו. אשמח לשלוח לך את המדריך לגמילה מחיתולים עם הסברים נוספים וטיפים. שלחי הודעה בקישור https://bit.ly/2zVIcSf . מאחלת לכם שנה טובה וגמילה מהירה ומוצלחת. איילת אפשטיין - יועצת משפחתית ומנחת הורים. יועצת גמילה ויועצת שינה. https://www.facebook.com/ayelet.epstein.3

מנהל פורום גמילה מחיתולים