גמילה בלילה לפעוט בן שלוש

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

14/08/2020 | 15:26 | מאת: אלה

היי הבן שלי בן שלוש וחודש, גמול ביום מגיל 1.8. הוא בחר להפסיק לשים חיתול בלילה. הוא לא מתעורר מהפיפי אחרי שהוא עושה, הוא פשוט זז הצידה בגלל שהוא קטן יחסית למיטה, והוא לא נרטב מהפיפי בגלל שהוא בן... הוא מתעקש שהוא לא רוצה חיתול, הוא לא זוכר שהוא עושה פיפי בכלל.. אני לא כל כך בטוחה איך להמשיך מפה? (הכביסות לא מפריעות לי חח) אשמח להצעה, תודה

14/08/2020 | 15:35 | מאת: אלה

ראי בכותרת..

הי אלה, איזה יופי. הילד שלכם מביע רצון להוריד חיתול בלילה מיוזמתו. למוטיבציה פנימית יש חלק חשוב בתהליכי צמיחה והתפתחות. גמילת לילה שונה מגמילת יום, ואצל מרבית הילדים היא מתרחשת לאחר שהגמילה ביום התבססה. זה מאוד מתאים לתיאור שלך – שהוא גמול כבר כמעט שנה וחצי ביום. אחד הסימנים המעידים על בשלות לגמילה בלילה הוא בקרים בהם הילד קם עם חיתול יבש. האם שמתם לב אם הוא קם יבש לפעמים, או אם הוא יבש רוב הלילה? בניגוד לגמילה ביום, כאשר הילד ער והוא מודע לאיתותי הגוף, גמילה בלילה היא שלב התפתחותי של הגוף אשר מתרחש באופן טבעי. בלילה פועלת מערכת רפלקסים המאפשרת שליטה פיזיולוגית בסוגרים (בזמן השינה), ונוצר תהליך בו הילד מתעורר כאשר השלפוחית מתמלאת. חשוב לדעת, גם לטובת קוראים נוספים, שלכל ילד קצב משלו ורוב הילדים נגמלים בלילה עד גיל 5-6. מכיוון שחלפו רק 3 ימים, אני מציעה לאפשר לילד תקופת התנסות ולמידה, ובמיוחד שאת מסתדרת עם הכביסות... אם בחלק מהבקרים הוא יקום יבש זה עשוי להעיד על כך שהוא בתהליך למידה, הוא בתהליך של רכישות מיומנות חדשה, והוא צריך להמשיך ולהתאמן. לעומת זאת, אם הוא יקום רטוב כל בוקר, אז ניתן להציע לו להחזיר את החיתול ולנסות שוב בעוד כמה חודשים. תסבירו לו שעכשיו הגוף שלו עוד לא מוכן להתאפק בלילה אבל כאשר הגוף שלו יגדל עוד קצת, אתם בטוחים שהוא יצליח. ניתן לחבר את זה לתחושת מסוגלות בגמילת היום – כשהיית תינוק קטן עשית בחיתול וכשגדלת התחלת להשתמש בשירותים. כך גם בלילה. אתה תגדל עוד קצת ותצליח. מה דעתך? את מוזמנת לשלוח לי הודעה לווטסאפ ואשלח לך את המדריך לגמילה מחיתולים שכתבתי - https://bit.ly/2zVIcSf בהצלחה, איילת אפשטיין – יועצת משפחתית ומנחת הורים. יועצת גמילה ויועצת שינה.

מנהל פורום גמילה מחיתולים