באיזה גיל מומלץ להתחיל גמילה עם בנים?

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

04/08/2019 | 12:44 | מאת: שיריאל

באיזה גיל כדאי להתחיל לגמול את הבן שלי? כרגע הוא בן שנה ועשרה חודשים. תודה

04/08/2019 | 19:40 | מאת: דנה מצר

היי שיראל, תהליך הגמילה זוהי דרך משמעותית בהתבגרות הילד, זוהי הפעם הראשונה "בהיסטוריה" הקצרה של הילד שהוא לוקח אחריות על משהו לבד. זו אחריות גדולה, הילד לומד להקשיב לאותות של הגוף שלו, לומד לשלוט על צרכיו, לומד ללכת לשירותים לעשות את צרכיו. יש מס' מאפיינים לבשלות הילד לגמילה:  סקרנות והתעניינות של הילד באחרים. הליכה הצידה בשעת "מעשה" או מודיע פיפי/קקי כשמתחיל לעשות בחיתול, או לאחר שסיים. יכולת להפשיל מכנסיים. יכולת לומר צמד מילים. הילד מפגין רצון להיות עצמאי, לעשות הכול לבד. יכולת דחיית סיפוקים. מוכנות להתנסות בדברים חדשים. יכולת התמודדות עם כישלונות. בשביל להתחיל גמילה רצוי לזהות את מרבית המאפיינים, חשוב לזכור שמעבר לבשלות פיזית צריכה להיות גם בשלות רגשית. לאחר שזיהית שהוא אכן מוכן לגמילה ממליצה לך על מס' פעולות של הכנה: לאפשר לילד לראות אתכם "בפעולה" – להוות דוגמא אישית. נתיידד עם הסיר – הכירו לו את הסיר, תראו לו מה עושים עם הסיר. להקפיד כי הסיר נמצא בשירותים ולא מסתובב בבית. (כל זה במידה והחלטנו על סיר) לאפשר התנסות לפני מקלחת. לעודד את הילד על גילויי עצמאות שלא קשורים לגמילה. לדוגמא – אני רואה שאתה מנסה להתלבש לבד, זה סימן שאתה כבר גדול. מומלץ להיעזר בספרים / קלטות המיועדים לגמילה, אך לא יותר מידי, לא לטחון את הנושא. ספר מומלץ – סיר הסירים של אלונה פרנקל. זכרי תהליך גמילה דורש מהילד התמודדות עם אי הצלחות, קבלה והפנמה של כללים חדשים. מומלץ לא להתחיל תהליך גמילה בסמוך ללידת אח/גן חדש / מעבר דירה ומחלות בפרט. מדובר בשינוי משמעותי אצל הילד והוא צריך להיות פנוי לכך ב 100%. שיהיה בהצלחה דנה מצר

מנהל פורום גמילה מחיתולים