הכלב נשך אותי ביד ובציפורן

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

26/04/2024 | 15:27 | מאת: מתעניין

שלום, הכלב שלי נשך אותי באצבע וחלק מהנשיכה בשן שלו ננעלה על הציפורן שלי ויצרה סדק/ שבר קטן בציפורן. המקום עכשיו סגול והשבר בציפורן לבן כזה. מה לעשות כדי להחסיר את הציפורן לקדמותה?

שלום רב, בשלב זה חשוב להבין אם הייתה פציעה בעור אם הכלב מחוסן, אולי כדאי לגשת לקבל חיסון בקופת חולים טטנוס. בנוסף חשוב מאוד לחטא את המקום ולסגור עם פולידין ומשחה אנטיביוטית 5 ימים. לגבי המשך צמיחת הציפורן, זה ייקח זמן יכול להיות שהציפורן תצמח פחות טוב, מביחנת נראות ויכול להיות שהכל יצמח תקין, שוב לשמור על הציפורן ניתן פשוט עם פלסטר מעל. בהצלחה, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה