ציפורן חודרנית עם סיבוך

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

22/02/2024 | 18:55 | מאת: יוני

לאחרונה הלכתי למרכז לבריאות כף הרגל בו ביצעו הוצאת ציפורן חודרנית ללא ניתוח - רק חיתוך נכון ושליפה - שיטה שכבר עבדה לי פעם אחת. הפעם כשהלכתי, כנראה נשארה חתיכה של ציפורן בתוך הבשר כי כמה ימים אחרי אני עדיין מרגיש כאב דוקר במדע באזור (לדעתי לא דלקת). המטפל רוצה לבצע שליפה ללא שום הרדמה מקומית, וזה כואב כשהוא חופר בפצע. האם כדאי לחכות לצמיחת הציפורן מחדש? יש אפשרות להסיר את החתיכה בדרך אחרת ללא כאב?

שלום רב, אתה נוגע בנושא מאוד טעון ובעייתי, אין!!! דבר כזה פדיקור רפואי ללא הסמכה רפואית, כיושבת ראש הפודיאטרים בישראל במרכז זה לא עובדים פודיאטרים, ולכן הטיפול בוצע ע"י פדיקוריסטית או פדיקוריסט, מראש הטיפול איננו מקצועי ולכן לא צלח, ממליצה להגיע לפודיאטר נקודה. כל ייעוץ לגבי מה לעשות עכשיו אחרי שטופלת ע"י גורם שלא הוסמך ממשרד הבריאות אין לי מקום להנחיות. גש לפודיאטר ומשם הדרך פשוטה ולא כואבת להחלמה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר איגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה