מכה חזקה בבוהן והתנתקות הציפורן

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

17/11/2023 | 23:27 | מאת: לי

היי קיבלתי אתמול מכה חזקה בבוהן והיא התרוממה ונראה כאילו התנתקה באזורים מסוימיים ורק החלק התחתון מחזיק אותה, יוצא לי כל הזמן נוזל שקוף מהבוהן ומתחת מוגלה ומסביב לבוהן יש נפיחות ואדמומיות האם כדאי ללכת למוקד כדי שיתלשו לי אותה או לחכות שתצא לבד ?

שלום רב, שאלה קצת בעייתית בלי שאראה מה המצב, לפעמים טיפול מקומי במשחה אנטיביוטית או אנטיביוטיקה פומית וחיטוי הפצע מספיקה, ואז פשוט לתת לציפורן להתנתק לבד ולחכות לצמיחה חדשה. ולפעמים בגלל המצב עדיף להסירה. ממליצה לגשת לפודיאטר כדי לאבחן ולתת טיפול בהתאם. החלמה מהירה, בהצלחה, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה