ניתוח ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

06/11/2023 | 21:24 | מאת: אנונימית

שלום, היום עברתי ניתוח להסרת ציפורן חודרנית, וההנחיות שקיבלתי מהרופא היו למחרת הניתוח (מחר) להסיר את התחבושת בעזרת השריית האצבע במים פושרים, ייבוש ומריחת משחה שנקראת אפלומצין 20GR ולאחר מכן שוב חבישה. לבצע פעמיים ביום למשך שבוע עד הביקורת. רציתי לשאול קודם כל אם ההנחיות נכונות? קראתי בכל האתרים שאין להסיר את החבישה/ להרטיב עד הביקורת שמתבצעת שבוע אחרי? תודה רבה מראש

שלום רב, ההנחיות שלי במרפאה שונות: 1. 48 שעות ראשונות מנוחה, לא להרטיב, ולא לגעת בתחבושת. 2. מהיום השלישי להסיר תחבושת לפני מקלחת, להתקלח מקלחת רגילה (ללא תחבושת), ואחרי מקלחת להשרות למשך דקה את הרגל בגיגית עם מים נעימים (לא קר מידי ולא חם מידי, מה שמרגיש נוח) עם 10 טיפות פולידין. להוציא את הרגל לייבש עם גזה ואז לטפטף שוב פולידין נוזלי על הפצע. להשאיר פתוח 10 דק' ולחבוש עם גזה אחת סטרילית 5/5 ופלסטר כדי שתקבע את התחבושת. 3. יום למחרת אותו טקס רק הפעם להשאיר פתוח 20 דק' עם פולידין, ואז לחבוש. כל יום להוסיף עוד 20דק'. 4. שבוע מיום הניתוח שוב אחרי גיגית פולידין נוזלי ואחרי שטפטפת פולידין, לא לחבוש, ללכת לישון עם זה פתוח. בבוקר אם אתה נשאר בבית לא לחבוש אלא להמשיך לטפטף עוד פולידין ולהשאיר פתוח ורק אם יוצאים מהבית לחבוש. לא לנעול נעליים סגורות ולא להתעמל שבועיים. לגבי משחה אנטיביוטית, אני נוטה לתת אנטיביוטיקה פומית ל 10 ימים למנוע דלקות ולייבש את הפצע מהר יותר. משחה אנטיביוטית בדר"כ משאירה את הפצע לח ואני לא אוהבת כל כך. אבל יחד עם זאת אם זה מה שהמנתח המליץ אז כל פעם לפני החבישה החדשה אחרי שנתת לבוהן להתייבש עם הפולידין למרוח שכבה דקה מאוד של המשחה האנטיביוטית. רק ל 10 ימים . בהצלחה, החלמה המהירה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים, יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה