פרונכיה בבוהן ימין ברגל שלא עוברת

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

11/10/2023 | 22:03 | מאת: ריקוש79

החל מחודש יוני התחיל לי כאב אודם ונפיחות בבוהן ימין רופאת משפחה אמרה לי למרוח משחה אנטיביוטית 2 פעמים ביום ולעשות אמבטיה עם מים וסבון וללכת לפדיקוריסטית אכן עבר לי אחרי 3 ימים הייתי אצל פדיקוריסטית שטענה שאין לי ציפורן חודרנית אחרי חודש שוב,חזר זיהום שוב מרחתי ועשיתי אמבטיות ועבר ואז החל מחודש סםטמבר חזר ולא עוזב אותי עד עכשיו למרות שכבר מרחתי מליון סוגי משחות כבר חודש וחצי ברצף משתפר מעט אחרי שבוע צריכה להחליף משחה כי כבר לא מועילה אגב כבר 4 חודשים שהולכת רק עם סנדלים ולא עם נעליים סגורות . הייתי לפני שבועיים בחול הייתי עם נעלי ספורט רחבות ולמרות טיפול עם משחה אנטיביוטית ואמבטיות החמיר המצב ואפילו יצא מוגלה רופאת עור אומרת שאין מה לעשות שזה פרונכיה ורק ככה מטפלים אני חסרת אונים עוד מעט יתחיל החורף וגשמים ואני לא יכולה להשים נעליים סגורות כי ישר כואב ומתנפח ומחמיר וגם לא יכולה להפסיק להשים משחות כי ישר מחמיר שמפסיקה מה לעשות????

שלום רב, מאוד לא קל היה לי לקרוא את המייל הזה משום שהטיפול שקיבלת היה לא נכון. אני ממליצה לך דחוף! להגיע לפודיאטר, לא רופא עור, לא כירורג, אלא פודיאטר, עליך להבדק ולקבל טיפול בהתאם. יש רשימת פודיאטרים ברשיון משרד הבריאות באתר של משרד הבריאות כך לא תמצאי את עצמך עם כל מיני "מומחים" שלא מבינים בבעיה שלך, לא פדיקור ולא פדיקור רופאי, ולא פודולוג. בהצלחה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלוצ וכירורגית ציפורניים, יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

17/10/2023 | 06:50 | מאת: ריקוש79

הייתי אתמול אצל רופא אורתופד כף הרגל אמר לי שלפי דעתו יש פיטריה עקשנית על הציפורן ולכן גם הזיהומים אמר שאין צורך בהתערבות ניתוחית לחזור לרופא העור לקבלת טיפול אינטנסיבי השאלה למה ברגע שמפסיקה למרוח משחה אנטיביוטית אחרי כמה ימים חוזר הזיהום?במיוחד אם מאמצת רגל לדוגמא נהיגה של שעתיים או הליכה מרובה הזיהום חוזר האם בכל אופן כדאי לי ללכת לרופא פודיאטר?? אני ממש חסרת אונים ולא יודעת למי לפנות שיעזור לי בבעיה שלי

מנהל פורום פודיאטריה