פטריה בציפורני הידיים, אמא מניקה

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

16/08/2023 | 21:48 | מאת: רוני

מזה כחודשיים עם שינויים בציפורני הידיים- התרוממות ממיטת הציפורן לכדי רווח עם קשקשים, התקפלות הקצוות והתעגלותן עד לפציעת העור, וכיום התנתקות פינות הציפורן עד לבסיס. עשיתי בדיקה מיקולוגית, ממתינה לתשובה בעוד כחודש, בינתיים מרגישה התפשטות מהאגודלים לאצבעות ולזרתות סהכ 6 אצבעות. בשיחה עם רופא און ליין, אמר שלא מדובר בפטריה אלא בדיסרופיה עקב שימוש בלק ג׳ל והציע שאמשיך למרוח חומץ תפוחים (חומר טבעי, אני מניקה) שיעזור למניעת ההתפשטות. 1. האם חומץ תפוחים אכן עובד? יש חומר נוסף שיכול לעקב את ההתפשטות 2. במידה ומדובר בפטריה מהן הטיפולים הידידותיים לאישה מניקה? 3. האם אני עלולה להדביק את התינוק שלי או להעביר את הפטריה לאזורים שונים?

שלום רב, אכן נשמע כמו ONYCHODYSTROPHY שלגמרי מתאים לטיפול ג'ל שהוא הכי! לא מומלץ בעולם. בכל מקרה, נכון לתת לזמן לרפא ולשקם, לא לעשות טיפולי מניקור פדיקור בזמן הקרוב. לאישה מניקה טיפול לפטרת EMTRIX מומלץ. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה