הליך רפואי לפני כשנה

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

01/07/2023 | 19:18 | מאת: אנונימית

היי, בחודש יוני שעבר (לפני כשנה) הייתה לי נפיחות ואודם סביב הציפורן בבוהן ברגל עד שנהיו כאבים בלתי נסבלים, הלכתי למיון ועשו לי הליך שנקרא ״פלוקטואציה״ וחבישה עם פולידין. אמרו לי שתצמח ציפורן חדשה ובריאה. עכשיו מופיעות 3 שכבות של ציפורניים כאשר הציפורן החולה (בגוון חום אפור) נמצאת בסוף הציפורן, באמצע ציפורן עם קצת גבעות ובבסיס מופיעה ציפורן בריאה אך לא נראית צמיחה. יש לציין כי אין כאבים. השאלה שלי היא האם זה בסדר שהציפורן הבריאה טרם צמחה כי עברה שנה והציפורן החולה בסופו של דבר תתנתק לבד או שיהיה צורך בהליך כירורגי? ההליך שעשיתי כאב לי מאוד ואני מפחדת ללכת לרופא מבלי לדעת מה הולך לקרות לכן אשמח לקבל פה חוות דעת ראשונית האם זה תקין.

שלום רב, תניחי לציפורן לבד לסיים את מסלול הצמיחה, אלא אם יש כאבים או פחד שהיא תיתלש לך אז גשי לפודיאטר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה