אגיספור פטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

08/05/2023 | 20:59 | מאת: תומר

שלום רב, קיבלתי מרשם לטיפול אגיספור לציפורניים בשל פטרת, ללא הנחיות מדויקות. מלבד לטפטף על הציפורניים, יש עוד מה שכדאי לעשות? (לגזור / לשייף...?). ואיך אני יודע מה יעילות הטיפול? כרגע לאחר כשבוע אין שינוי נראה לעין.

שלום רב, ראשית בגלל שאין לי את הציפורן שלך לנגד עיני אז קשה לי קצת לענות, הטיפול באגיספור הוא מאוד קליל, לא מסוכן אבל תוצאות נמוכות או כמעט ולא אם יש פטרת נרחבת, בהחלט שיוף יכול מאוד להועיל. ממליצה לחכות לפחות 4 חודשים ואז לאמוד את השינויים, אם אין שינוי אז לחזור לקבל טיפול ממצא יותר. ממליצה אחת לחודש לצלם למעקב. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic@com

מנהל פורום פודיאטריה