כאבים אחרי טיפול בציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

02/05/2023 | 09:53 | מאת: תמר

לפני כשבועיים הייתי אצל פונולוגית שטיפלה לי בציפורן החודרנית. במהלך הטיפול נכנסה עמוק מאד עד בסיס הציפורן. מאז נהייתה דלקת וכאבים עזים.חזרתי אליה והיא אמרה שהכל בסדר. אחרי שבועיים של אנטיביוטיקה הן בבליעה והן מקומית. הכאבים עדיין עזים מאד כל נגיעה באזור או אפילו בציפורן עצמה אני בשמיים מרוב כאב שלא לדבר על זה שלא יכולה לשים נעל דבר שפוגע לי גם בספורט. לפני הטיפול שלה זה כאב אבל לא דומה בכלל. מה ניתן לעשות ולמה זה יכול להיות . תודה

שלום רב, תשובתי מורכבת משני חלקים, הראשון האם הבחורה שהלכת אליה אכן תחת הכשרה של פודולוגית, לצערי יש הרבה מאוד מקרי התחזות והטעיית הציבור בגלל שאין אכיפה בנושא זה, אי לכך רבים הנזקים שמגיעים אלי בגלל חוסר מקצועיות של המטפלים. החלק השני של תשובתי היא לייעץ לך חלקית משום שאת אינך מולי ואני לא באמת רואה את הנזק שנעשה לך, אבל לפעמים הגזירה העמוקה לא נכונה ולא נעימה ויחד עם זאת אם נותנים לזמן לרפא את המצב (ואכן הדלקות עוברות ואת נותרת רק עם אי נוחות) אז לכשתצמח חזרה הציפורן הכל ישוב על מקומו בשלום, כלומר תני לזמן לעבוד בשבילך. במידה והמצב לא טוב, עליך להגיע לטיפול ואבחון כדי למנוע החמרה ונזק נוסף. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה