שאלה ..................

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

10/04/2023 | 18:38 | מאת: דניאלה

עשיתי תרבית של קרקפת , והגיעו תוצאות חלקיות , שבהן רשום , בבדיקה מיקרוסקופית נראו ספורות בודדות , והשאלה שלי מה זה ספורות בודדות ,? האם זה אומר שזה פטריה בקרקפת וצריך להתחיל בטיפול מיידי ? ואם כן מה הטיפול בפטריה בקרקפת ?

שלום רב, בגדול פודיאטר מטפל רק ברגליים אבל לשאלתך אוכל לענות, ראשית הבדיקה שעשית בנויה משני חלקים מיקרוסקופית( קיבלת תשובה חיובית) ותרבית( עדין אין תשובה). הבדיקה השניה היא המפתח לטיפול ולכן לא מומלץ להתחיל טיפול אלא לחכות לתוצאה סופית ואיתה לחזורלרופא עור. חג שמח, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה