שיגרה אחרי ניתוח ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

02/04/2023 | 16:52 | מאת: מוריה

שלום, עברתי לפני 5 וחצי שבועות ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית ב2 הרגליים. עכשיו, אני רוצה לחזור לנעול נעל סגורה וכן לגזור ציפורניים אבל מפחדת מאוד לנעול נעליים מהחשש שהם יעשו לי שוב ציפורן חודרנית או לגזור ציפורניים מהחשש שאגזור לא טוב. יש לך טיפים? איך את מציעה לגזור? עדיף להימנע מלנעול נעליים חדשות? (חג וכו..)

02/04/2023 | 17:21 | מאת: מוריה

אציין שניסיתי להשים נעליים כבר, ברגל אחת כמעט ולא מורגש אבל ברגל השניה הצד המנוח די כואב.. זה גם מלחיץ אותי. האם זה בסדר?

שלום רב, אחרי 6 שבועות כמעט אין סיבה לפחד מנעל סגורה, יתכן ויהיה רגיש בהתחלה אבל לא רואה סיבה לדאגה. בקשר לגזירת ציפורניים ממליצה רק לגזור ישר, כבר אין פינות חודרניות יותר אז לא להכנס פנימה. בברכה וחג שמח, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו״ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

שלום רב, מכיוון שאני לא רואה את הרגל אז קשה לי לענות לך למה כואב לך אחרי 6 שבועות. מציעה לגשת למנתח ולשאול. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית

מנהל פורום פודיאטריה