ציפורן חודרנית והחלמתה

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

18/03/2023 | 18:40 | מאת: מוריה

שלום, 3 שאלות ברשותך: לפני כחודש עברתי ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית וכעת כשהאזור מחלים צמחה לי שכבת עור שצמודה מאוד לציפורן אציין שלא מדובר בשכבת עור שצומחת מעל השפיץ של הציפורן שתמיד הופך לציפורן חודרנית אלא על המשך הציפורן, לא כואב או משהו דומה ובצד השני של הציפורן יש לי חתיכה של בשר פתוח. האם זה בסדר? משהו שצריך להדאיג? 2. הרופא המנתח אמר לי לחזור אליו אחרי חודש אך האזור עדייין לא החלים ויש לי עוד קרשי דם ואת מה שציינתי למעלה.. האם יש טעם ללכת ככה או לחכות עוד קצת? 3. האם את מקבלת תמונות? תודה

שלום רב מוריה, 1. אינני מקבלת תמונות. 2. בגלל שאינני רואה תמונה קצת קשה לי להבין ואנסה בכל זאת לענות. עור קשה שדומה יותר לגלד (בשלב התחלתי אחרי ניתוח) הוא דבר טבעי ולאט הדברים אמורים להסתדר ולחזור לעצמם, רק צריך סבלנות, אם אין כאבים אז אין דלקת, כלומר הליך ההחלמה תקין. 3. באופן אישי אני רואה מטופלים שבועיים אחרי, ואז שלושה ואז 5 שבועות אחרי, אבל זו אני, כל אחד עושה מה שנראה לו נכון, לכן אם הרופא ביקש ביקורת עוד חודש אז עוד חודש תחזרי אליו. החלמה מהירה. קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה