טרבינפין , פטרת ו פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

26/01/2023 | 23:12 | מאת: אור

התחלתי טיפול בטרבינפין לטיפול בפטרת ב פאני הרגל , וממש בסמוך התחלתי בטיפולי פוטו תרפיה התפרצות של פסוריאזיס טיפתי .יש לי התרשמות ש פסוריאזיס לא מגיב כמו בעבר לטיפול ואולי אפילו עם החמרה קלה . האם יכול להיות בגלל הטריביניפין? במידה ואעצור את לקיחת הכדורים האם ישפיע גם על ההחמרה הפסוריאזיס ?והפוטותרפיה תוכל להשפיע טוב יותר?

שלום רב אור, אכן יש לפעמים התנגשות בין טיפול לפטרת ופוסריאזיס. האם בוצעה בדיקה מיקולוגית לפני הטיפול בטרבינפין, לאשר מעבדתית שאכן מה שיש הינו פטרת ולא פסוריאזיס? יש גם פסוריאזיס בציפורני רגליים וידיים שיכול להדמות מאוד לפטרת, ולכן יש צורך באבחון פטרת ושלילה של פסוריאזיס בציפורניים. ממליצה לגשת למומחה לאיזה קופת חולים את שייכת? בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים, יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל. www.mypodclinic.com

27/01/2023 | 13:57 | מאת: אור

כן בוצעה בדיקה מדובר בפטריה קלאסית כללית בהיתי עצות עם רופאי עור שניים שללו התנגשות אחד אמר שעשויה להיות התנגשות השאלה 1. מהי סבירות בהתנגשות 2. האם הפסקת הטיפול בפטריה והמשך הפוטותרפיה ישפר את תוצאות הפוטותרפיה כעת

מנהל פורום פודיאטריה