ציפורן רופפת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

15/01/2023 | 17:56 | מאת: משה

שלום רב דוקטור, עשיתי ניתוח להסרת ציפורן חודרנית בבוהן ימין, המנתח הסיר את שולי הציפורן משתי קצוות הבוהן והשאיר את אמצע הציפורן ואמר כי יכול להיות שהיא תנשור בהמשך. לאחר 3 ימים אני שם לב כי הציפורן לא מחוברת טוב וגורמת לי קצת לכאבים ויש ריח רע שמופרש מהמקום. מה לדעתך כדאי לעשות? האם הציפורן תנשור לבד בעוד מספר ימים ותצמח תחתה חדשה? תודה רבה

שלום רב משה, קראתי את שאלתך ואני חייבת להודות שיש לי תחושה שזה לא כירורג או פודיאטר ש״ניתח״. תאור הפעולה נשמע לא הגיוני ומשם נובעת ההסתבכות. אני חוששת שמתחיל לך זיהום ועליך לגשת בהקדם למומחה. תנסה לפודיאטר בקופת החולים שלך,אם אתה לא מצליח להגיע לפודיאטר אז השלב הבא רופא עור ובסוף כירורג. יתכן ואתה זקוק כבר מיד לאנטיביוטיקה פומית ל 10 ימים, שזה טיפול מקביל למה שצריך לעשות בציפורן. תפנה אולי הכי מהר לרופא משפחה לקבלת אנטיביוטיקה ואז לפודיאטר שימשיך בטיפול. בהצלחה, בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים, יו״ר אבוד הפודיאטרים בישראל. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה