תחילתה של פטריה בציפורן אגודל היד

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

05/12/2022 | 15:29 | מאת: שרי

יש לי מזה שנים רבות פטריות בצפרוני הרגליים. לאחרונה שמתי לב בשינוי בציפורן באגודל של היד, נראית תחילת צמיחתה של פטריה :( 1. האם יש דרך למנוע את המשך התפשטותה? 2. איך ניתן לטפל בציפורן? האם מותר לטפל בהריון? תודה רבה!

06/12/2022 | 21:20 | מאת: רעות

יש לפרובן טיפות שמחסלות את הפטריה. אפשר לקנות אותם בסופר פארם. וכבר מההתחלה אפשר לראות שיפור, ניתן לשימוש גם בהריון אל תזניחי הפטרייה מתפשטת. תטפלי גם ברגליים וגם ביד

06/12/2022 | 22:17 | מאת: שרי

כמה אחוזי הצלחה יש לטיפות האלו? בעבר טיפלתי ברגליים ע"י טיפות טבעיות שעשויות משמנים וכדומה, ללא שינוי בכלל!!

שלום רב, ראשית הכי חשוב זה בדיקת מעבדה מיקולוגית, הבדיקה בודקת לא רק אם יש פטריה אלא אם סוג הפטריה, כך נכון יותר לטפל. אסור במהלך ההריון לתת טיפולים לפטרת ולכן ההמלצה היא לטפל מקומי בלבד עם גזירה נכונה, חיטוי ומירה על היגיינה. אחרי הלידה לעשות בדיקה מיקולוגית ואז לטפל. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה