פטרת ציפורניים ממזרן יוגה

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

15/08/2022 | 14:46 | מאת: יעל ברה

שלום, בחודשים האחרונים גיליתי כתמים לבנים על בהונות הרגליים בקצה, אני מטפלת בג'ל נגד פטריות ונצפה שיפור לאחר נפילת הציפורן הנגועה. שאלתי קשורה דווקא למניעה ולהישנות הפטרת. האם ייתכן לקבל פטרת ציפורניים ממזרן יוגה או בכלל רק ממגע במשטח יבש? המקום (הסטודיו) לא לח או רטוב אבל המזרנים לא אישיים אלא מחוטאים אחרי כל משתמש בסניטייזר. לא מצליחה לחשוב על סיבה אחרת לקבלת הפטרת לראשונה בחיי אציין. תודה רבה

שלום רב, יתכן מאוד שזה מהמזרן, אולי כף הרגל שלך לחה בזמן פעילות ואז זה מרטיב במידה מה את המזרן וכך את אוספת הביתה את הפטרת. יתכן וקיבלת ממקום אחר ולקח זמן לפטריה לצוץ , בכל מקרה חשוב תמיד נעליים, גרביים, או כפכפים במקום ציבורי. פעם אחת נדבקת קיימת רגישות להמשיך להדבק. מקווה שעזרתי לך. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים www.mypodclinic.com

15/08/2022 | 18:08 | מאת: יעל ברה

עזרת בהחלט ואני מודה לך מאד :) יוגה זה משהו שעושים יחפים אבל מאז אני גורבת גרביים עד הודעה חדשה.

מנהל פורום פודיאטריה