ציפורניים עם פסים מחוספסים בידיים וברגליים

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

13/08/2022 | 12:05 | מאת: יותם

מזה כחמש שנים אני סובל מציפורניים עם פסים מעובים מעל לפני השטח ומרקם מחוספס, מתקלף ולא נעים. זה התחיל באגודל של יד שמאל, עבר לאגודל של יד ימין, ולאחר מכן לכל אצבעות הידיים וכחצי שנה לאחר מכן גם לאצבעותה רגליים. בוצעה כל בדיקת דם אפשרית, לאחר התייעצות עם רופאים רבים - ולא נמצא כל גורם שיכול להיות קשור. ניסיתי ליטול תוספים הקשורים לבריאות הציפורניים (אני עדיין נוטל אותם כבר כ-5 שנים), ולא שמתי לב לכל שיפור או שינוי. כבר מבסיס הציפורן היא יוצאת עם פסים מעובים, וככל שהיא גדלה ומתארכת הפסים מתעבים עוד יותר, כאילו הציפורן מתחילה להתפרק ולהישבר בטרם מסיימת בכלל את גדילתה. ניסיתי גם במשך תקופה מסויימת למרוח קרם לידיים עם 50% אוריאה, אך לא היה שיפור ולכן הפסקתי כיוון שאיני יכול לסבול את תחושת השמנוניות ואת הריח של המשחות. רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת, שכן לא הצלחתי למצוא לכך כל מקרה נוסף באינטרנט - ויתרה מכך, הרופאים כולם הופתעו ולא ידעו מה לעשות עם בעיה זו מעבר לבדיקות דם לחוסרים שונים (שיצאו תקינות כאמור). תודה רבה, יותם

שלום רב יותם, זה נראה כמו Longitudinal Lines with split nails. זה יכול לקרוא מהזדקנות, או גורמים אחרים המצביעים על מצב בריאותי כזה או אחר. כמובן שבלי לראות מאוד קשה לתת אבחנה, אבל לפחות נתתי לך התחלה. אשמח לראותך במידה ותחליט שרתה מעוניין באבחנה רצינית יותר. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית מומחית במחלות וכירורגית ציפורניים. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה