האם זה מדבק? תודה רבה על תשובה

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

31/07/2022 | 17:17 | מאת: אנה

שלום רב יש לי ברגליים ציפורניים עם פטריה. כשאני גוזרת אותן ומשייפת עם פצירה יוצא הרי סוג של אבק מהציפורניים בזמן השיוף. האם ברגע שאני נושמת את ה" אבק הפטרייתי" אני יכולה להדבק בפטריה בדרכי הנשימה? עלולה להופיע פטריה באף למשל בעקבות זה שנשמתי את זה? תודה רבה

שלום רב, כמובן שטיפול בפטרת עם שיוף שאנו נושמים ישירות לא מומלץ, עדיף לעבוד עם כפפות ומסכה על הפנים. אם את מרגישה טוב אז אין חשש, לכולנו יש שיעור בנחיריים לסנן את החלקיקים הלא טובים החוצה. אך עדין תמיד טוב לעבוד עם מסכה. בהצלחה. קרולין צמח פודיאטרית BSc (Hons), M.C.Pod יו"ר האגודה לפודיאטרים בישראל מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה