ציפורניים צהובות, עור יבש ולא חלק, אסתטיקת כף הרגל

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

07/06/2022 | 15:47 | מאת: נתנאל

היי, מזה שנים רבות שאני סובל מכפות רגליים לא אסתטיות. לא בדרגת חומרה רצינית, אבל מאוד לא נוח לי לחשוף את כפות רגליים בפני אחרים. אשמח לשלוח תמונה אם תינתן אפשרות. הציפורניים לא "נקיות" למראה, צהובות, בעיקר בבהונות ובזרתות, בזרתות במיוחד המרקם של הציפורן גבשושי ולא חלק. העור יבש מאוד באזור כרית כף הרגל ובאזור העקב. העור בגב האצבעות לעיתים נראה רע (כשזה שניתן לקלף). בתקופות שיא זה כלל גירודים בלתי פוסקים באצבעות ובכל פעם שזה קרה מרחתי משחות ששיפרה את המצב של העור והגירודים, אך מעולם לא חוויתי שיפור במצב הציפורניים. אציין כי אני הרבה עם נעלי ספורט, אבל גם שעות רבות מדי יום - הולך יחף בבית. מקפיד על מקלחות יומיות, לעיתים פעמיים ביום, וניקיון כפות הרגליים. מקווה שניתן לאבחן מה יכול להיות, על סמך הנתונים הללו. אשמח להבין אילו פתרונות קיימים על מנת לטפל בזה אחת ולתמיד. תודה רבה!

שלום רב נתנאל, נראה כי ישנה היתכנות לפטריה, ממליצה על בדיקה מיקולוגית תחילה במעבדה לפטריות, יש לבקש מרופא משפחה. אחרי שתקבל תשובות תוכל להגיע או לרופא עור או אלי להמשך טיפול. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc(Hons), M.C.Pod מומחית במחלות וכירורגית ציפורניים www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה