טראומה בציפורן בבוהן

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

24/05/2022 | 08:14 | מאת: אנונימי

בגלל הנעלי צבא היו לי הרבה מקרים של ציפורן חודרנית בבוהן שטופלה וחזרה ועקב הטראומה הציפורן התחדשה לי מספר פעמים. הפעם הציפורן כמעט סיימה להתחדש כלומר הישנה הגיעה כבר לרבע מהסוף בערך ונתקעה שם כבר תקופה ולא נותנת לחדשה לצמוח כמו שצריך. הלחץ על החדשה גרםלשטף דם, כאבים, ולא מזמן התחילה הציפורן החדשה להתנתק מהבשר מלמטה (כלומר החלק התחתון של הציפורן שקרוב יותר לשאר הרגל ולא לסוף שלה). הצבא אין תורים לכירופוד כבר המון זמן. מה אפשר לעשות? מיון יעזור עם העניין? יסירו את הציפורן? יש מצב שלא תצמח ציפורן חדשה מהטראומה?

שלום רב, הציפורן במאמצים כרגע להתחדש ולפעמים צריך לעזור לה. לא הייתי מציעה לעקור ציפורן אם יש דרכים אחרונות לטפל, כמובן שכאן קשה לי לייעץ כי אני לא רואה את הממצא. אבל עיקרה עלולה לעשות נזק גדול יותר לצמיחת הציפורן. כל עוד לא מנטרלים את שורש הציפורן הציפורן תצמח בחזרה, לפעמים הצמיחה לוקחת זמן (18 חודשים) אבל היא תמיד תצמח. קורה שבעקבות כל מה שעובר עליה הצמיחה תשתנה כלומר, איטית יותר, ציפורן חלשה, חספוס ועוד אפשרויות של שיוניים. הכי נכון זה להגיע לפודיאטר, גם אם לא דרך הצבא אז באופן פרטי. מיון ממש לא נכון להגיע. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc(Hons), M.C.Pod יו"ר אגוד הפודיאטרים בישראל מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה