תוצאות תרבית פטרת בציפורן

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

02/05/2022 | 17:19 | מאת: אבי

שלום רב, בני בן 17 עבר מיקולוגיה לחשד לפטרת בציפורן ביד. בבדיקה המיקרוסקופית נראו קורים,ובתרבית "צמחו פיטריות שאינן פתולוגיות". מהי המשמעות? יש לציין כי מקבל טיפול בקיורטן 40 מזה מספר חודשים. האם ניתן כלל ליטול טיפול לפטריה במקביל,או שחובה ראשית לסיים טיפול בקיורטן? תודה רבה על הסבלנות.

שלום רב, פטרת שאינה פטוגנית משמעה שאין תוצאה שמאבחנת פטרת, יתכן והייתה מכה, או משהו שקרה בציפורן זו ששינה את המרקם או הצבע, או לחלופין שהמעבדה לא לקחה דגימה מספיק טובה ויש לחזור עליה אם החשד סביר. אין ליטול טיפול תרופתי ללא אבחנה מדויקת ראשית כי לא יהיו תוצאו, ושנית משום שהציפורן לא תקבל את מה שנכון לה. יש לגשת למומחה פודיאטר או רופא עור להמשך טיפול ואבחנה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons), M.C.Pod מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים יו"ר האגודה לפודיאטרים בישראל www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה