מכה בציפורן שבאגודל............

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

19/04/2022 | 18:14 | מאת: ס

שלום, לפני מספר חודשים קיבלתי מכה בציפורן שבאגודל. נהיה שבר באמצע הציפורן מהשורש. השבר לא עובר גם בהתחדשות הציפורן היא גודלת עם שבר ועדיין יש כאבים. מה זה? למה זה לא עובר?

שלום רב, מכה חזקה וטראומתית לציפורן ברגל או ביד, יכולה להסתיים בתוצאה לא תמיד אסטטית. כלומר, עיבוי, שבר, פס לאורך או לרוחב, שינוי צבע, קצב צמיחה ועוד הם חלק מסימן לטראומה או דיסטרופיה. הפגיעה העיקרית מתרחשת במטריקס והוא בעל התכונות החשובות ביותר לצמיחת ציפורן, שם אספקת הדם מתרחשת ועד תהליכים. יתכן מאוד שמה שיש לך בציפורן זו התבטאות של המכה/טראומה וקיימת אפשרות שייקח הרבה זמן עד שהכל יחזור למצבו הרגיל או שתמיד ישאר שם סוג של "צלקת" בדמות של שבר. התשובה שלי מסתמכת על ההסבר שרשמת מבלי שראיתי את הציפורן כמובן, ממליצה (על אף התשובה שלי) להגיע לבדיקה פנים מול פנים. חג שמח, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc (Hons), M.C.Pod יו"ר העמותה לפודיאטרים בישראל. מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה