חבלה בציפורן הרגל (בוהן שמאל)

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

24/10/2021 | 12:52 | מאת: לי

היי, קיבלתי מכה בבוהן לפני שבוע שגרמה להתרוממות ודימום מסביב. יש תזוזה ואני לא רוצה לנסות להזיז ממש כדי לבדוק אם יש ניתוק אך נראה שבצדדים זה עשוי להיות. שינתה מעט צבע לצהבהב ויש חומר דביק לבן/שקוף /צהבהב שיוצא ממנה מאז.. כמובן כואב ולא יכולה ללכת עם נעל סגורה..שמתי כמה ימים סינטומיצין אך לא נראה שינוי. עושה פעם ביום השרייה במים חמיממן עם מעט מלח לחיטוי נוסף ונזהרת לא להיתקל בדברים. מה מכאן? האם תצמח חדשה, מה הטיפול?

שלום רב, תנסי לשמור על הציפורן עם תחבושת או פלסטר, ואם יש הפרשות מוגלתיות וכאב נראה כי הדבר הנכון הוא אנטיביוטיקה רחבת טווח כמו ציפוויט פורטה 500 מ"ג. אין מה לדאוג לגבי הציפורן, היא תצמח חזרה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית. יו"ר העמותה לפודיאטרים בישראל. מומחית במחלות וכירורגית ציפורניים. [email protected]

מנהל פורום פודיאטריה