פטרייה לא עוברת מיואש

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

10/02/2021 | 22:54 | מאת: אורי

שלום רב . בן 22 התחיל לי פטריה במהלך השירות שלי -תרבית לפני 4 חודש Trichosporon sp - מרגיש כאב בציפורן זו ומפריש צבע לבן של הפטריה מה לעשות נגד הכאב - מטופל איטרנול חודשיים וחצי . לפני התרבית השתמשתי בטרבנפין סביב ה4 חודשים ולא עבר לי . אני מרגיש כאב בציפורן בצד שמאל וכאילו נהיה מעין חומר לבן שהבנתי שזו הפטריה - האם המקרה אבוד ?

שלום רב, אתה הצחקת אותי כשכתבת ״ האם המקרה אבוד״, התשובה היא שממש לא! ראשית טרבינפין היא אכן התרופה הראשונה שהייתי בוחרת לפטרת מסוג דרמטופיט, אם לא היה שיפור ואתה עם איטרנול מעניין אותי לדעת אם יש שיפור עכשיו? לגבי התאור שלך של חומר לבן מופרש, קשה לי קצת להבין למה הכוונה, קשקשת? לכלוך ? נוזלים? הפרשות? מה יש שם מתחת לציפורן לא ברור. לצערי אני לא יכולה לפתוח בפורום תמונות, אבל אם כואב והציפורן לא יושבת טוב יתכן והיא צריכה טיפול. אתה מוזמן לבוא אלי, אשמח לעזור לך. הטלפון של המרפאה 03-6731240. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית BSc (Hons), M.C.Pod מומחית למחלות וכירורגית ציפורניים. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה