פטרת בציפורן שלא עוברת

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

14/12/2017 | 11:03 | מאת: ניצן

נראה לי שיש לי פטרת בציפורן, השתמשתי בשמן עץ התה ועוד כל מיני תכשירים שהמליצו לי, ואין שינוי, מה לעשות?

פטרת הינה בעיה נפוצה בציפורניים וכפות רגליים, ניתן להדבק ע"י גורם משני כלומר פדיקור, בבריכה מזרן פעילות וכדומה. או ע"י יצירת תנאים מתאימים; הזעה, חוסר היגיינה, מערכת חיסונית חלשה ועוד. הדבר הראשון שחשוב לעשות זה בדיקה מיקולוגית, בדיקה זו מאפשרת לאבחן בצורה מדויקת את סוג הפטרייה, ולהטות טיפול מותאם ע"פ תוצאה הבדיקה המיקולוגית. כל תכשיר או טיפול אינם יעילים מבלי לתת אבחון מדויק בהתחלה. קיימת האפשרות גם כי מה שנראה פטרת כלל אינו וזו ציפורן עם טראומה או חוסר בחמצן שיוצר עיבוי ושינוי צבע, פסוריאזיס ועוד.

מנהל פורום פודיאטריה