חלון זמן לקפאת ביציות וזמן בין שאיבות

דיון מתוך פורום  קידום ושימור פוריות (ART)

13/02/2017 | 18:08 | מאת: לירון

שלום, בהמשך לשאלתי הקודמת - אני בת 36. אני קוראת מסרים סותרים לגבי איכות הביציות בגיל הזה וכדאיות הפעולה לנשים בגילי. אשמח להערותיך. כמו כן, הבנתי שסביר שאצטרך יותר משאיבה אחת. מה פרק הזמן המינימלי שניתן לקחת בין שאיבה לשאיבה? תודה

23/02/2017 | 17:22 | מאת: פרופ' שלמה משיח

מספר הביציות שניתן לשאוב ממך תלוי ברזרבה השחלתית שלך. לכל אישה יש, בכל גיל, רזרבה שחלתית שונה. ניתן ללמוד על הרזרבה השחלתית שלך על ידי בדיקת דם ל-AMH. לפי התוצאה יש להתאים את מינון ההורמונים שיש לתת על מנת לקבל תגובה אופטימלית. גיל 36 הוא עדיין גיל סביר לאפשרות של הפקת מספר ביציות טוב. ניתן לבצע טיפול ושאיבה ואחרי פסק זמן של חודש להתחיל בטיפול השני. בהצלחה

מנהל פורום קידום ושימור פוריות (ART)