לידות תקינות לאחר הקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  קידום ושימור פוריות (ART)

30/01/2017 | 14:14 | מאת: מירי

שלום, למיטב ידיעתי כבר שנים אחדות מבצעים במספר בתי חולים בישראל שאיבת ביציות והקפאתן. האם יש כבר מידע אודות ילדים שנולדו בזכות הקפאת ביציות? ואם כן - בכמה אחוזים לערך מדובר מתוך סך כול הנסיונות להשיג הריון עם הביציות המוקפאות? תודה

31/01/2017 | 20:53 | מאת: פרופ' שלמה משיח

מירי שלום שאלה מצוינת. אין עדיין מספיק ידע וסטטיסטיקה באשר לסיכויי ההצלחה מהקפאת ביציות. הידע העיקרי הוא מעבודות שנעשו בספרד, באחת היחידות הטובות בעולם (IVI) שצברה נסיון רב בהקפאת ביציות לצורך תרומת ביציות. בסטטיסטיקה שלהם: אחוז הביציות ששרדו הקפאה ועברו בהצלחה את ההפריה היה כ-85%. אחוז ההריונות גם הוא היה גבוה: 30-40%. יש לזכור שתורמות הביציות הן נשים צעירות ולכן סיכויי ההצלחה אצלן גבוהים יותר. ברור לחלוטין שסיכויי ההצלחה תלויים בגילה של האישה וככל שהגיל צעיר יותר, כך ייטבו הסיכויים. אנו נוהגים לומר לנשים שאם גילן פחות מ-35 והצלחנו לצבור להן 20 ביציות תקינות ולהקפיאן, סיכוייהן ללדת הם בסביבת 40%. מכאן פנייתי לכולכן: אם אתן רוצות לדחות את הריונכן, תקפיאו ביציות בגיל צעיר ככל האפשר-אל תדחו את ההחלטה!!!

מנהל פורום קידום ושימור פוריות (ART)