זוגיות מחוייבות ומיניות / בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

08/02/2019 | 23:26 | מאת: עידן

שלום ירדן אחדד את פנייתי גיל 38 אני נרתע ממחוייבות זה קורה לי עם כל בת זוג הצורך שלי בביחד במערכת יחסים הוא תמיד הרבה יותר נמוך מהצורך של הפרטנרית אני זקוק להרבה ספייס מרגיש לי שזה עול ומעמסה מגורים משותפים ונישואין ( אחרי תקופת מה הן תמיד לוחצות לזה ) אני אוהב לבוא כשמתאים לי לצאת לבילוי לעשות סקס ולהיות ביחד במינון שלי המחוייבות הזו של לגור יחד בברית נישואין וחיים יחד 24/7 עד יום מותינו מרגיש לי פגיעה בחופש וכלא מרצון אשמח לקרוא את דעתך / עצתך בתודה

הי עידן, אני לפעמים מפנה ל"חידוד" השאלה כי זה יכול למקד את הנשאל אבל גם את השואל. אז אני למעשה עדיין "לא מבינה" את שאלתך...היכן המצוקה? הרי אורח חייך הוא בחירה שלך ואם אלו הן התחושות והתפיסות שלך, וככה טוב ונוח לך, היכן הבעיה? במיוחד אם אתה ברור עם הזולת ועם עצמך (והוגן) כבר מלכתחילה כלומר מבהיר מראש שרצונך לא בקשר רציני ומחייב (ואולי על זה תצטרך להקפיד יותר). הנקודה שלי היא שאם אינך חש במצוקה אז אני לא חושבת שבאמת אפשר להגדיר את מצבך כמצב בעייתי, את זה בעיני רק אתה רשאי להגדיר (למרות הדודות שבוודאי מציקות קצת:) ואני לא רואה כל רמז לתפיסה שלך את מצבך ככזה, נהפוכו. אתה מוזמן לחזור ולהגיב. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות