זוגיות והפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

04/02/2019 | 23:54 | מאת: עמי

שלום רב נקלעתי למערכת קשר זוגי עם בחורה שסובלת מהפרעת אישיות ושינויי מצבי רוח תקופה ארוכה אני מנסה לסיים איתה את הקשר ופשוט לא מצליח והיא בכלל לוחצת על חתונה ובטוחה שנגור יחד ונתחתן ולי כבר מאוד קשה איתה מבחינה נפשית לא יודע איך להיפרד ממנה אני כל עולמה והיא מאוד תלויה בי רגשית אני במבוך נוראי

הי עמי, אם אתה לא מצליח לסיים את הקשר, אז אני מציעה לך לחפש מה בך - ולא בה, מקשה עלייך. אולי זה קושי לומר לא ולפגוע בכך, אולי קיימת בכל זאת איזו אמביוולנציה לגבי סיום הקשר- רווח שאינך מוכן לוותר עליו או דינמיקה אחרת בינכם שמקשה עליך. המשימה שלך היא לזהות מה חוסם אותך - מבחינתך-ולנסות לפתור את זה (כי הרי גם אם המטרה היא לכאורה לא לפגוע בה, בכך שאינך כן איתה, אתה רק פוגע בה יותר). יתר על כן זה נראה שכרגע לא רק שאינך מסיים את הקשר אלא ממשיך להזין אותה באשליות..במודע או שלא. לפעמים לוקח זמן לזהות את הגורם הפנימי שחוסם שיכול להיות מאוד מתעתע, עמוק ונסתר מן העין או לחילופין איזה רווח כזה או אחר שתצטרך להשלים עם הוויתור עליו. תמיד פתוחה בפנייך האפשרות לחשוב על כך ביחד עם איש מקצוע. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות