איך מתגברים על חרדה וזוגיות

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

08/05/2018 | 19:33 | מאת: אנונימית

אני בזוגיות חצי שנה אני גרה עם בן זוגי,בתחילת הקשר הוא גילה שהיה לי סטוץ חד פעמי עם חבר של אח שלו ועוד שניה נפרדנו,עכשיו גיליתי שיש לחברים טובים שלו דרך הפייסבוק בחברים המשותפים עוד שני בחורים שהיה לי איתם סטוץ בעבר ..הוא לא מכיר אותם אישית .. אני מפחדת שאותם בחורים יספרו שהם היו איתי או דרך החברים שלו או יפנו אליו אישית.. אני לא ישנה טוב בלילה יש לי חלומות על פרידה ואני כל היום עייפה ובלי מצב רוח מה אני יכולה לעשות? אני אוהבת אותו ולא רוצה שיפגע חשבתי לחסום אותם אצלו בפייסבוק כדי שלא יוכלו ליצור איתו קשר מה אתה אומר? אין לי פתרונות

שלום אנונימית, רק הבהרה לפני שאתייחס, הסטוצים עם שני הבחורים האלה התרחשו גם כן בזמן היחסים עם בן זוגך הנוכחי? שחר

שוב שלום אנונימית, לא ענית על שאלתי אז אני רק יכול להניח שהתכוונת לסטוצים שקרו לפני שהיכרת את בן זוגך הנוכחי. על סמך זה אני עונה לך. מתוך דבריך אני מבין שחלק לא מבוטל ממשאביך מוקדש לפעולות הסתרה כאלה או אחרות מפני בן זוגך. אני יכול רק להניח שבבסיס זה עומדת אמונה נסתרת שאם יכיר אותך ואת עברך, לא ירצה להמשיך את הקשר. לכן אני בהחלט יכול להבין את החרדה שלך מכך. כמו כן הפחד הולך וגדל כשאת מבינה שאינך יכולה לשלוט בכל מה שהיית רוצה ושמידע לגביך עלול למצוא את דרכו אל בן זוגך. ולמרות כל זה אני רוצה להזכיר לך שהדבר החשוב ביותר כרגע הוא להמשיך ולבסס את הזוגיות הזו ולזכור שבזוגיות אוהבת אנחנו אמורים ללמוד להכיר ולקבל את בני ובנות זוגנו כפי שהם. לכן עצתי אלייך היא לקחת את השליטה על המידע לגבי עצמך ודווקא כן לחלוק אותו עם בן זוגך. תוכלי לעשות זאת באופן ובקצב שמתאים לך ובעיקר בצורה שבונה את הקשר ולאו דוקא מחבלת בו. מאחל הצלחה ושולח עידוד ואומץ! שחר ברשף קליניקה לטיפול וייעוץ ילדים ומבוגרים 0545483333

מנהלי פורום דייטים וזוגיות